Witam
Mam problem dotyczący nagrywania płyt. Otóż w programie Nero Express dodaje to co chcę nagrać po czym rozpoczynam wypalanie. Po około 12% pojawia się okienko burn proccess error.
Od razu mówię że problem nie dotyczy jakości płyt iż próbowałem na takich jak verbatim,tdk.
Ustawienia mam tak jak miałem zawsze na jednej taśmie dvd nagrywarke i cdrom.
Proszę o pomoc gdyż potrzebuje zgrać dane z tego starego dysku i go w końcu sformatować.
Pozdrawiam
Burn proccess Error w Nero Express
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam.
Najpierw sprawdź inny program do nagrywania płyt. Jeżeli pójdzie, to wina leży w Nero, jak nie w systemie i napędzie.
Wtedy wykonaj najpierw punkt 3c i d Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
Jak nie pójdzie także 4.
Najpierw sprawdź inny program do nagrywania płyt. Jeżeli pójdzie, to wina leży w Nero, jak nie w systemie i napędzie.
Wtedy wykonaj najpierw punkt 3c i d Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
Jak nie pójdzie także 4.
-
Witam
Wykonałem kroki 3c i 3d a takze zaktualizowałem Bios Nagrywarki na nowyszy(wszystko przebiegło poprawnie)
Reinstalowałem System i reinstalowałem nero. Posiadam win xp bez zadnyc serwisów paków.
Problem występuje nadal.
Myśle iż moze to bys spowodowane jakimis uszkodzonymi plikami na dysku gdyz jest on stary juz i zapewne ma duzo bad sektórow.
W procesach przy nagrywaniu najpierw jest błąd Error reading data a nastepnie Burn proccess error
Próbowałem nagrywac x4 x8 róznymi predkosciami nagal tak samo.
Dziwne jest to ze nagrałem jedna płytke CD z samymi zdjeciami i wszystko sie pieknie nagrało!!
Prosze o dalsza pomoc, bys moze jakos da sie naprawic dysk?
Czy moze byc problem z nagraniem plików z partycji która ma fat32 system plików?
płytka cd była nagrywana z partycji ntfs, ale jak juz mówiłem z samymi zdjęciami
Wykonałem kroki 3c i 3d a takze zaktualizowałem Bios Nagrywarki na nowyszy(wszystko przebiegło poprawnie)
Reinstalowałem System i reinstalowałem nero. Posiadam win xp bez zadnyc serwisów paków.
Problem występuje nadal.
Myśle iż moze to bys spowodowane jakimis uszkodzonymi plikami na dysku gdyz jest on stary juz i zapewne ma duzo bad sektórow.
W procesach przy nagrywaniu najpierw jest błąd Error reading data a nastepnie Burn proccess error
Próbowałem nagrywac x4 x8 róznymi predkosciami nagal tak samo.
Dziwne jest to ze nagrałem jedna płytke CD z samymi zdjeciami i wszystko sie pieknie nagrało!!
Prosze o dalsza pomoc, bys moze jakos da sie naprawic dysk?
Czy moze byc problem z nagraniem plików z partycji która ma fat32 system plików?
płytka cd była nagrywana z partycji ntfs, ale jak juz mówiłem z samymi zdjęciami
- rokko
- Kontaktowanie:
Z komunikatów wynika, że to jest możliwe.
Sprawdź SMART dysku twardego dowolnym programem, zestaw instrukcji -> http://forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=22&t=666
SMART wklej do tego tematu => http://forum.hotfix.pl/viewtopic.php?f=22&t=30
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Kontaktowanie:
Skoro to wszystko zrobiłeś, to powiedziałbym, że to wina sprzętu, a dokładniej twojego napędu.
Pozdrawiam, koleś git
-
Zrobilem SMART i wkleilem gdzie prosiles:)
Zrobile takze error log iwykrylo mi z 15 kratek uszkodzonych.
Zrobile takze error log iwykrylo mi z 15 kratek uszkodzonych.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz do tematu ze SMARTem, bo dysk ma zdrowe problemy.
-
- Reklama