Laptop Asus, OS Vista Home Premium. Po update'cie pojawił się komunikat: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Poszperałem w necie, znalazłem m.in. to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wkładam płytę z Vistą, po czym przechodzę do "panelu" odzyskiwania systemu. Gdy wpisuję w wierszu poleceń formułę:
Kod: Zaznacz cały
bootsect.exe /nt60 ALL /mbr
wyskakuje mi komunikat:
Nazwa 'bootsect.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy
Dlaczego nie mogę tego uruchomić? Domyśliłem się, że nie ma. Dalej poszukałem po googlach i ludzie piszą o instalacji tego exeka. Jednak nie bardzo wiem jak to zrobić, skoro nie mogę wejść do systemu. Coś tam o komputerach wiem, ale to mnie przerosło. Można prosić o jakieś wskazówki?
----------------------------------------------------------------------------------------
Udało się rozwiązać problem. Z pomocą płyty instalacyjnej usunąłem Partycję Recovery. Co do bootsect.exe - nie znalazłem tego programu, pomimo tego że przeszukałem wszystkie foldery.