Cannot Open C:\Recovery.dat - krok dalej

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
PKP

Użytkownik

Post13 kwie 2013, 01:31

Pojawił się następujący problem:
Laptop Asus, OS Vista Home Premium. Po update'cie pojawił się komunikat: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Poszperałem w necie, znalazłem m.in. to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wkładam płytę z Vistą, po czym przechodzę do "panelu" odzyskiwania systemu. Gdy wpisuję w wierszu poleceń formułę:

Kod: Zaznacz cały

bootsect.exe /nt60 ALL /mbr

wyskakuje mi komunikat:
Nazwa 'bootsect.exe' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy

Dlaczego nie mogę tego uruchomić? Domyśliłem się, że nie ma. Dalej poszukałem po googlach i ludzie piszą o instalacji tego exeka. Jednak nie bardzo wiem jak to zrobić, skoro nie mogę wejść do systemu. Coś tam o komputerach wiem, ale to mnie przerosło. Można prosić o jakieś wskazówki?
----------------------------------------------------------------------------------------
Udało się rozwiązać problem. Z pomocą płyty instalacyjnej usunąłem Partycję Recovery. Co do bootsect.exe - nie znalazłem tego programu, pomimo tego że przeszukałem wszystkie foldery.

Maniek13

Użytkownik

Post24 kwie 2013, 21:34

A na płycie szukałeś :)

Mogłeś jeszcze spróbować przywrócić mbr poprzez komendę FIXMBR.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”