Witam,
od jakiegoś czasu mam spory problem z komputerem. Co chwile podczas normalnego użytkowania pokazuje się (brak odpowiedzi) po czym po minucie znika i można przez chwilę pracować dopóki znowu się to nie pojawi, obojętnie przy jakim programie czy to przeglądarka czy to nawet zwykły folder! Komputer strasznie wolno chodzi, przeglądarka włącza się 2 minuty o ile w ogóle się włączy. Strony ładują się też bardzo długo, o ile też się w ogóle załadują (internet 60 mb/s). Nie idzie w nic pograć ani wykonywać normalnych czynności. Głupie League of Legends instalowało się uwaga 20 godzin, pomijając liczne problemy podczas instalacji i fakt ,że nie idzie w to pograć! Przy czym kiedyś w 1H można było grać. Robiłem format i nic to nie dało. Kilka razy robiłem pełne skanowanie Microsoft Security Essentials, też nic nie wykrywał. Dodam ,że aktualnie od jakiegoś czasu jadę na zintegrowanej karcie graficznej ale na początku przez długi okres czasu na integrze chodziło bez problemu. Poniżej podaje specyfikacje. Jeżeli potrzebujecie więcej informacji proszę piszcie, na pewno wszystko podam. Bardzo proszę o pomoc bo już po prostu nie wyrabiam!
Pozdrawiam.
Specyfikacja:
CPU: AMD PHENOM II X4 840 3,2 Ghz
MOBO: Asus M5A78L-M-LX
RAM: Good Ram 4GB 1333Mhz
HDD: Western Digital 200gb
PSU: Tracer 4life 400W
System: Windows 7
Ciągłe zawieszanie się i powolne działanie Windows 7
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ciągłe zawieszanie się i powolne działanie Windows 7
Jak dla mnie dwie rzeczy do sprawdzenia. Po pierwsze smart dysku twardego (HD Tune zakładka Health: podaj ją proszę), a druga rzecz to temperatury, czyli program HWMonitor jako przykład. Jeszcze jedno bym zobaczył, a mianowicie obciążenie procesora i pamięci w menedżerze zadań.
-
- Reklama