Witajcie.
Dawno nie korzystałem z komputera i zbytnio nie wiedziałem co się z nim dzieje.
Dzisiaj po uruchomieniu go kilka razy wystąpił BSOD. W ciągu godziny zawiesił się 4 razy. Ogółem było 7 Blue Screen'ów w ciągu 3 godzin korzystania. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Zrobiłem analizę pliku dmp i wyczytałem, że problemem jest plik win32k.sys. Niżej załączam cały plik z analizą.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Mico
Częste BSOD na Windows 7
Częste BSOD na Windows 7
Masz SP1 dla Windows 7 zainstalowane ?
Posiadasz płytkę z systemem ?
Posiadasz płytkę z systemem ?
Ostatnio zmieniony 03 paź 2011, 19:41 przez konto_usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Częste BSOD na Windows 7
Tak. SP1 instalowałem.
Częste BSOD na Windows 7
Jeśli masz płytkę z systemem, uruchom z niej komputer, wejdź do Wiersz Polecenia w wpisz tam sfc /Scannow, czekaj na koniec skanowania.
Po tym przeinstaluj sterowniki do karty graficznej. Jeśli nie wiesz gdzie szukać sterów podaj kartę graficzną.
Po tym przeinstaluj sterowniki do karty graficznej. Jeśli nie wiesz gdzie szukać sterów podaj kartę graficzną.
-
Częste BSOD na Windows 7
Płytki nie posiadam. Mam GeForce FX 5700. Na stronie nVidii są stery ale zawsze po ich zainstalowaniu nie wykrywało mi karty graficznej.
Częste BSOD na Windows 7
Czyli z opisu to twój sprzęt. To niestety, ale do Windows 7 dla tej karty nie ma sterowników, a więc skąd masz stery ?, w Menedżerze urządzeń nie masz żadnych wykrzykników ?
-
Częste BSOD na Windows 7
Żadnych wykrzykników nie mam. Stery dociągnął mi sam Windows. Nigdy nie miałem problemu z grafiką.
Jednak ten komp ma 6-7 lat i ma prawo coś nie odpowiadać na nowszym systemie.
Jednak ten komp ma 6-7 lat i ma prawo coś nie odpowiadać na nowszym systemie.
Częste BSOD na Windows 7
Pokaż screen z rozwiniętymi Kartami Graficznymi z Menedżera urządzeń.
Wrzuć screen na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Uruchom Menedżer urządzeń, naciśnij na tą kartę PPM i aktualizuj, spróbuj zaktualizować sterownik.
Wrzuć screen na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Uruchom Menedżer urządzeń, naciśnij na tą kartę PPM i aktualizuj, spróbuj zaktualizować sterownik.
-
Częste BSOD na Windows 7
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników To jest screen.
Po próbie aktualizacji wyskoczył mi komunikat, że "system Windows ustalił że oprogramowanie dla tego sterownika jest aktualne."
Po próbie aktualizacji wyskoczył mi komunikat, że "system Windows ustalił że oprogramowanie dla tego sterownika jest aktualne."
Częste BSOD na Windows 7
Hmm, no nic, nie będziemy odinstalowywać, bo później możemy nie znaleźć tego sterownika.
Sprawdź pamięć RAM Memtestem i dysk programem HD Tune.
Między innymi zacznij od dysku:
HD TUNE, dajesz screen z zakładki Health i Error Scan, jak nia razie.
A później RAM:
Instrukcja obsługi programu Memtest86+ - Sprawdzanie pamięci RAM
Sprawdź pamięć RAM Memtestem i dysk programem HD Tune.
Między innymi zacznij od dysku:

A później RAM:

-
- Reklama