Mam dość szybkiego neta, ale mój leciwy komp ma tylko 1 GB RAM.
Z jednej strony nie chcę się narażać, że nie zainstaluję jakiejś aktualizacji, z drugiej ich włączenie nie ma sensu, bo przecież kończy się już wsparcie dla XP...
Co mam zrobić?

stukot pisze:Zastanawiam się, czy wyłączyć całkiem aktualizacje automatyczne na XP, bo to obciąża kompa, czy zostawić opcję, którą zaznaczyłam: powiadom mnie, ale nie pobieraj, ani nie instaluj aktualizacji automatycznie.
stukot pisze:Djkamil09061991, ale jak sprawdzasz, czy są nowe aktualizacje?
Aha, mam też pytanko, co zrobić, aby centrum zabezpieczeń nie monitowało mnie, że mam włączyć aktualizacje automatyczne?
stukot pisze:Aha, mam też pytanko, co zrobić, aby centrum zabezpieczeń nie monitowało mnie, że mam włączyć aktualizacje automatyczne?
Jeżeli się nie znasz i nie jesteś pewien swoich umiejętności to niektóre usugi możesz wyłączyć b. szybko i bezpiecznie za pomocą łatwego programu xp-AntiSpy :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... py-p92.htm
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najpierw zrób punkt przywracania systemu :
Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie systemu -> Utwórz punkt przywracania -> Dalej - wpisujesz dowolną nazwę - Utwórz.
Przed zaznaczeniem w xp-AntiSpy zastanów się co robisz - po najechaniu kursorem myszki masz na dole podpowiedż.
Na koniec Zastosuj ustawienia.
Ja mam tak / radiówka / :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
stukot pisze:Poza tym większość niepotrzebnych usług wyłączyłam przy użyciu różnych programów do optymalizacji kompa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości