Dziwne uruchamianie aplikacji
-
Witam. Długo się zastanawiałem gdzie owy temat napisać. I doszedłem do wniosku, że mój problem ma związek z systemem. Otóż nie chodzi mi o to, że aplikacja/gra itp się nie uruchamia bo się uruchamia. Problem leży w tym, że gdy mam np ikonkę gry klikam na nią i się nic nie dzieje dopiero gdy klikam drugi raz gra się odpala, ale chwile później słyszę jak się pojawia błąd o tym, że aplikacja którą chciałem uruchomić w rzeczywistości się uruchomiła za drugim razem oczywiście. Może wiecie jak temu zaradzić?
-
a przypadkiem zaraz po uruchomieniu nie jest zrzucana automatycznie do dolnego paska szybkiego uruchamiania ?
-
Nie. Jak kliknę nie wiadomo co chociażby WoW to nic się jakby nie dzieje lecz w procesach jest ale jakby nie pracował nad tym. Jak kliknę drugi raz to momentalnie na cały ekran i można grać. Tylko za jakiś czas do półtora minuty jest taki w tle dźwięk, że ta aplikacja już jest uruchomiona.
- XMan
Podaj konfigurację komputera, sprzęt.
Jakie to są gry ?
Wrzuć logi wg. tego regulaminu :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Jakie to są gry ?
Wrzuć logi wg. tego regulaminu :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
-
Procek : AMD Athlon 64 X2 5000+ (2x2,66ghz)
Ram: 3gb
Grafa: GeForce GTS 250 Gainward
Płyta : Gigabyte GA-MA69VM-S2
Prawie każda na domiar niektóre programy tak samo mają. Myślę, że może to być spowodowane z posiadania 7 HP 64bitowej?. Tzn jak raz kliknę to dana rzecz się uruchamia, ale za jakieś pół minuty a gdy kliknę drugi raz to od razu.
Ram: 3gb
Grafa: GeForce GTS 250 Gainward
Płyta : Gigabyte GA-MA69VM-S2
Prawie każda na domiar niektóre programy tak samo mają. Myślę, że może to być spowodowane z posiadania 7 HP 64bitowej?. Tzn jak raz kliknę to dana rzecz się uruchamia, ale za jakieś pół minuty a gdy kliknę drugi raz to od razu.
- deFco247
- Kontaktowanie:
Sprawdź na początek jak sytuacja wygląda po całkowitym odinstalowaniu antywirusa.
-
Ciekawe, właśnie miałem napisać o tym samym problemie. Już od bodaj tygodnia, a może nawet trochę dłużej, niektóre programy uruchamiają się ze znacznym opóźnieniem. Za pierwszym razem pojawia się tylko proces i trzeba czekać(gdzieś ponad trzydzieści sekund), jednak jeżeli kliknie się znowu, program uruchamia się natychmiast(wygląda to tak, że w niektórych przypadkach któryś z procesów zostaje zabity albo oba działają jednocześnie). Zauważyłem jednak, że nie wszystkie programy tak się uruchamiają. Dla przykładu paint czy notepad włączają się natychmiast, windows media player również, jednak zaraz po tym się zacina na jakiś czas. W przypadku Internet Explorer spostrzegłem, że nie da się pracować na pierwszej uruchomionej karcie, jeżeli ta ma utawioną jakąś stronę startową(np. google), trzeba wtedy uruchomić nową kartę a poprzednią wyłączyć. Ponadto jeszcze komputer wręcz nachalnie chce formatować dyski wymienne(nie mowa tu o stacji płyt), których nie ma, jedynym sposobem było całkowite wyłączenie stacji dysków(i tak z nich nie korzystałem).
Wszystkie te problemy pojawiły się dzień bądź dwa po zainstalowaniu sterowników do Kodaka, jednka po ich odinstalowaniu nic się nie zmieniło.
Przywróciłem system, usunąłem niepotrzebne programy włączające się wraz ze startem systemu, zmieniłem antywirusa(na Kaspersky) i przeskanowałem dyski(jednak nie wykrył żadnych wirusów), uruchomiłem chkdsk i zdefragmentowałem dyski, nic nie pomogło.
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 8/2/2011, 14:15:26
Machine name: CAESUM-KOMPUTER
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110408-1631)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: P35-DS3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 3070MB RAM
Page File: 1163MB used, 4976MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
Wszystkie te problemy pojawiły się dzień bądź dwa po zainstalowaniu sterowników do Kodaka, jednka po ich odinstalowaniu nic się nie zmieniło.
Przywróciłem system, usunąłem niepotrzebne programy włączające się wraz ze startem systemu, zmieniłem antywirusa(na Kaspersky) i przeskanowałem dyski(jednak nie wykrył żadnych wirusów), uruchomiłem chkdsk i zdefragmentowałem dyski, nic nie pomogło.
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 8/2/2011, 14:15:26
Machine name: CAESUM-KOMPUTER
Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.110408-1631)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: P35-DS3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 3072MB RAM
Available OS Memory: 3070MB RAM
Page File: 1163MB used, 4976MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
-
Po usunięciu antywirusa Microsoft Security Essentials i ponownym uruchomieniu komputera. Problem jaki mam. Mam nadal także nic nie dało.
-
Czy masz, bądź miałeś, zainstalowane oprogramowanie Kodak Easyshare na komputerze?
-
Nie. Nie mam aparatu Kodak 

-
- Reklama