Explorer.exe nie uruchamia się automatycznie Vista

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 mar 2012, 12:02

pawucha22, aby uruchomić konsolę odzyskiwania w Viście zrób tak:
Włóż płytkę z systemem Vista do napędu -> uruchom ponownie komputer bootując z napędu (Ustawienie kolejności bootowania w BIOS-ie, zmiana i wybór urządzenia bootującego) -> na ekranie z przyciskiem Instaluj w lewym dolnym rogu będzie opcja Napraw komputer, wybierz ją -> teraz Konsola odzyskiwania

Komendy w konsoli odzyskiwania są takie same.

pawucha22

Użytkownik

Post14 mar 2012, 12:33

A więc tak nie wiem czy ta płytka jest jakaś inna czy jest zła poprostu bo po wybootowaniu z płyty mam od razu okienko z licencją daje dalej i mam okienko z możliwościami formatowania dysków i załadowania innych sterowników, nie mam nigdzie opcji napraw:/

-- 14 mar 2012, 12:33 --

Może podam jeszcze że ta płytka to Windows Vista Business Recovery Media 32bit version. Dodam jeszcze że to jest mój komputer w pracy i taką płytkę tylko mam dostępną.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post14 mar 2012, 13:10

Pobierz i nagraj na płytkę obraz ISO (w programie do nagrywania wybierając opcję nagraj obraz) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom konsolę odzyskiwania według instrukcji powyżej.

pawucha22

Użytkownik

Post14 mar 2012, 15:21

Ok wszystko zrobione dziękuje wszystkim za pomoc;)

Shyenne

Użytkownik

Post18 lis 2012, 09:52

Mam ten sam problem, co kolega.. Tyle, że mi każdy z waszych sposobów nie działa, skanowałam prawie wszystkimi anty-virusami, i nic. Nie działa. I zaczęęło mi się tak dziać, od poprzednich dwóch dni, kiedy komputer mi się tak w połowie przegrzał, i padł, na następny dzień weszłam, patrze, tu czarny ekran. ;/ Nie mam ochoty co chwile odpalać explorera z Menadżera Zadań. Tymbardziej że to laptop matki, więc mam przerąbane. :doh:

Siedzę może na komputerze dość często *grafika, strony internetowe* ale nigdy coś takiego się nie działo, więc nie wiem co już robić. Spróbuję jeszcze dzisiaj tą konsolę, ale jak się nie uda, to ja już nie wiem.. Denerwująąąąąąące. :|

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 lis 2012, 00:06

Proponuję przywracanie systemu o te kilka dni.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”