pawucha22, aby uruchomić konsolę odzyskiwania w Viście zrób tak:
Włóż płytkę z systemem Vista do napędu -> uruchom ponownie komputer bootując z napędu (Ustawienie kolejności bootowania w BIOS-ie, zmiana i wybór urządzenia bootującego) -> na ekranie z przyciskiem Instaluj w lewym dolnym rogu będzie opcja Napraw komputer, wybierz ją -> teraz Konsola odzyskiwania
Komendy w konsoli odzyskiwania są takie same.
Explorer.exe nie uruchamia się automatycznie Vista
- seba86mu
-
A więc tak nie wiem czy ta płytka jest jakaś inna czy jest zła poprostu bo po wybootowaniu z płyty mam od razu okienko z licencją daje dalej i mam okienko z możliwościami formatowania dysków i załadowania innych sterowników, nie mam nigdzie opcji napraw:/
-- 14 mar 2012, 12:33 --
Może podam jeszcze że ta płytka to Windows Vista Business Recovery Media 32bit version. Dodam jeszcze że to jest mój komputer w pracy i taką płytkę tylko mam dostępną.
-- 14 mar 2012, 12:33 --
Może podam jeszcze że ta płytka to Windows Vista Business Recovery Media 32bit version. Dodam jeszcze że to jest mój komputer w pracy i taką płytkę tylko mam dostępną.
- seba86mu
Pobierz i nagraj na płytkę obraz ISO (w programie do nagrywania wybierając opcję nagraj obraz) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom konsolę odzyskiwania według instrukcji powyżej.
Uruchom konsolę odzyskiwania według instrukcji powyżej.
-
Ok wszystko zrobione dziękuje wszystkim za pomoc;)
-
Mam ten sam problem, co kolega.. Tyle, że mi każdy z waszych sposobów nie działa, skanowałam prawie wszystkimi anty-virusami, i nic. Nie działa. I zaczęęło mi się tak dziać, od poprzednich dwóch dni, kiedy komputer mi się tak w połowie przegrzał, i padł, na następny dzień weszłam, patrze, tu czarny ekran. ;/ Nie mam ochoty co chwile odpalać explorera z Menadżera Zadań. Tymbardziej że to laptop matki, więc mam przerąbane.
Siedzę może na komputerze dość często *grafika, strony internetowe* ale nigdy coś takiego się nie działo, więc nie wiem co już robić. Spróbuję jeszcze dzisiaj tą konsolę, ale jak się nie uda, to ja już nie wiem.. Denerwująąąąąąące.

Siedzę może na komputerze dość często *grafika, strony internetowe* ale nigdy coś takiego się nie działo, więc nie wiem co już robić. Spróbuję jeszcze dzisiaj tą konsolę, ale jak się nie uda, to ja już nie wiem.. Denerwująąąąąąące.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Proponuję przywracanie systemu o te kilka dni.
-
- Reklama