Witam
mam problem z hibernacją i wstrzymaniem systemu. mój system to Windows XP Professional Wersja 2002 z dodatkiem Service Pack 3. Problem polega na tym że mam nieaktywną ikonkę wstrzymania systemu choć wcześniej była aktywna, oraz nie mogę przejść w stan hibernacji. W opcjach zasilania zaznaczam np że po zamknięciu pokrywy laptopa ma przejść w stan hibernacji wciskam OK. Po chwili spr opcjach zasilania i okazuje się że nie uwzględnił tych zmian, tzn po zamknięciu pokrywy jest opcja "nic nie rób". Nie wiem czy może mieć to znaczenie ale problem pojawił mi się kiedy miałem inny problem z automatyczną aktualizacją Windowsa. ściągał mi się i instalował w kółko Microsoft XML Core Services 4.0 z dodatkiem Service pack 2. wyeliminowałem ten problem przez usunięcie tej aktualizacji z dysku i ponowne ściągniecie jej i zainstalowanie ale problem z hibernacją i wstrzymaniem systemu został. jeszcze chce powiedzieć ze wczesniej hibernacja i wstrzymanie systemu działało mi bez zarzutów.
hibernacja i wstrzymanie sysytemu niemożliwe
-
- rokko
- Kontaktowanie:
Na początek wyłącz i ponownie włącz hibernację.
Uruchom wiersz poleceń, Start => Uruchom => cmd
Wpisz polecenie:
Zrestartuj komputer.
Po ponownym uruchomieniu przywróć funkcję, wpisz w oknie konsoli:
Sprawdź sytuację
Uruchom wiersz poleceń, Start => Uruchom => cmd
Wpisz polecenie:
Kod: Zaznacz cały
powercfg -h off
Zrestartuj komputer.
Po ponownym uruchomieniu przywróć funkcję, wpisz w oknie konsoli:
Kod: Zaznacz cały
powercfg -h on
Sprawdź sytuację
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
wpisałem to pierwsze polecenie "powercfg -h off" ale dostałem informację ze system nie obsługuje hibernacji
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
czytałem to ale nic nie wynika z tego...
-
- Reklama