HP Compaq CQ60-218EM, XP 32bit, nie działa internet (wifi)
-
Mam kłopot posiadam laptopa hp compaq cq60-218em, z vistą zmieniłem system na xp professional 32 bit, ale nie mam service packa i nie działa mi internet przez wifi, wszystkie pliki service packa1 które ściągałem są uszkodzone- bynajmniej taki mam komunikat.Posiada może ktoś link do sprawnego service packa 1 proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2009, 16:36 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono pisownię, zmieniono tytuł
Powód: poprawiono pisownię, zmieniono tytuł
- me@djohnsc
service pack
Service Pack 3 dla Windows XP PL
A co do tego że nie działa Ci internet, no to masz sterowniki wszystkie zainstalowane? Miałem ten sam problem, zanim znalazły się dobre sterowniki to trzeba było dużo szukać.
Wejdź w menadżer urządzeń (start => uruchom wpisz devmgmt.msc i kliknij enter) i sprawdź czy nie ma żółtych wykrzykników. Jeżeli są to podaj przy czym. No i z programu EVEREST Ultimate Edition 5.00 podaj jaką posiadasz kartę wifi
Aha, i łączysz się jak z internetem? za pomocą routera?
A co do tego że nie działa Ci internet, no to masz sterowniki wszystkie zainstalowane? Miałem ten sam problem, zanim znalazły się dobre sterowniki to trzeba było dużo szukać.
Wejdź w menadżer urządzeń (start => uruchom wpisz devmgmt.msc i kliknij enter) i sprawdź czy nie ma żółtych wykrzykników. Jeżeli są to podaj przy czym. No i z programu EVEREST Ultimate Edition 5.00 podaj jaką posiadasz kartę wifi
Aha, i łączysz się jak z internetem? za pomocą routera?
- XMan
Re: service pack
Aby zainstalować SP3 musisz posiadać SP1 lub SP2 oraz tą samą wersję językową.
SP2 : http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=174
Będą problemy to zainstaluj SP2 następnie SP3 w trybie awaryjnym.
/ po każdej instalacji restart komputera /.
Przeczyść komputer CCleanerem :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=158
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" i ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
SP2 : http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=174
Będą problemy to zainstaluj SP2 następnie SP3 w trybie awaryjnym.
/ po każdej instalacji restart komputera /.
Przeczyść komputer CCleanerem :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=158
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" i ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
-
service pack
me@djohnsc
mam atheros ar5007 802.11 b/g wifi adapter i nvidia nforce 10/100/1000 Mbs networking do wifi mam sterownik bo ściągnołem a kłopot jest taki że nie może mi znaleść adresu IP i bramki domyślnej
Z netem łoncze się od sąsiada który ma ruter i podał mi klucz zabiespieczającu jego sieć na laptopie z którego obecnie kożystam nie mam takiego kłopoty i mam tu service pack 2 zainstalowanego
Na tym drugim jest sam windows bez service packa
pozatym jak ściągałem stery do hp i próbowałem je zainstalować to nie chciały iść tylko to wifi poszło
to może mieć jakiś związek z tym że miałem w nim oryginalnie Viste Home Basic?
mam atheros ar5007 802.11 b/g wifi adapter i nvidia nforce 10/100/1000 Mbs networking do wifi mam sterownik bo ściągnołem a kłopot jest taki że nie może mi znaleść adresu IP i bramki domyślnej
Z netem łoncze się od sąsiada który ma ruter i podał mi klucz zabiespieczającu jego sieć na laptopie z którego obecnie kożystam nie mam takiego kłopoty i mam tu service pack 2 zainstalowanego
Na tym drugim jest sam windows bez service packa
pozatym jak ściągałem stery do hp i próbowałem je zainstalować to nie chciały iść tylko to wifi poszło
to może mieć jakiś związek z tym że miałem w nim oryginalnie Viste Home Basic?
- me@djohnsc
service pack
Czyli na tym drugim jest windows bez SP tak? no to je zainstaluj linki masz wyżej podane.
I jak pisałem Wejdź w menadżer urządzeń (start => uruchom wpisz devmgmt.msc i kliknij enter) i sprawdź czy nie ma żółtych wykrzykników
I jak pisałem Wejdź w menadżer urządzeń (start => uruchom wpisz devmgmt.msc i kliknij enter) i sprawdź czy nie ma żółtych wykrzykników
-
service pack
me@djohnsc
Tak na tamtym nie ma service packa a w menadrzeże urządzeń tych żółtych pytajników mam sporo:
HP Webca-101
Kontroler Ethernet
Kontroler magistrali zarządzania system
Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)
Kontroler wideo (zgodny z VGA)
Koprocesor
Nieznane urządzenie
PCI Debvice
niestety nie mam pojęcia z kąd wziąść stery do tych urządzęń
Tak na tamtym nie ma service packa a w menadrzeże urządzeń tych żółtych pytajników mam sporo:
HP Webca-101
Kontroler Ethernet
Koprocesor
Nieznane urządzenie
PCI Debvice
niestety nie mam pojęcia z kąd wziąść stery do tych urządzęń
- me@djohnsc
service pack
Jakie sterowniki instalowałeś i do czego oraz to jest ten laptop hp compaq cq60-218em?
EDIT A jak klikniesz na jakiekolwiek z tych urządzeń i wybierz aktualizuj sterownik i tam wybierz albo przez windows update albo z dysku
EDIT A jak klikniesz na jakiekolwiek z tych urządzeń i wybierz aktualizuj sterownik i tam wybierz albo przez windows update albo z dysku
- rokko
- Kontaktowanie:
ale nie mam service packa i nie działa mi internet przez wifi
W przypadku, gdy korzystasz z sieci zabezpieczonej (szyfrowanie WPA2), to koniecznie trzeba zainstalować Service Pack 3, który zawiera poprawkę dodającą pełną obsługę WPA2.
Nic nie napisałeś o rodzaju szyfrowania oraz czy do połączenia używasz jakiś natywnych aplikacji. Połączenie zestawione jest przy pomocy Wireless Zero Configuration Tool (Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej), czy za pomocą innego oprogramowania?
HP Webca-101
Kontroler Ethernet
Koprocesor
Nieznane urządzenie
PCI Device
niestety nie mam pojęcia z skąd wsiąść stery do tych urządzeń
A co do tego, przecież w ogóle nie Masz zainstalowanych sterowników, to jak chcesz aby wszystko śmigało. Co gorsze nie widzę, aby producent sprzętu udostępniał sterowniki dla systemu Windows XP 32 bit.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama