Ile przydzielić pamięci wirtualnej jak się ma 16 GB Ram ??, a ile jak się ma 32 GB Ram ??.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ile pamięci wirtualnej ustawić ??
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- leon1956
Jak się ma 16 GB Ramu to ustawienie powinno być automatyczne zarządzanie rozmiarem pliku stronicowania . Pamięć wirtualna wykorzystywana jest wtedy, kiedy aplikacje zużywają całą pamięć RAM i potrzebują więcej pamięci operacyjnej. 16 GB Ram nie tak prosto jest wykorzystać nie mówiąc o 32 GB jeżeli chodzi o przeciętnych użytkowników. Przy małej ilości pamięci Ram zasada jest ze powinno ustawiać się dwa razy więcej pamięci wirtualnej niż ma się pamięci RAM
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- Methos
jak dla mnie w tym przypadku bym ustawił bez pamięci wirtualnej bo to w tedy było by nieużywane a zajmuje miejsce na dysku i go spowalnia by był dostęp
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
Niestety praktyka nie wygląda tak różowo. Ustaw automatyczne przydzielanie pliku stornicowania.
Niektóre programy mogą głupieć, gdy ta funkcja jest wyłączona.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
No tak, ale ten akurat komputer używany jest specyficznie, i używa się przypisanej wartości pamięci wirtualnej.
A to jakieś zaprzeczenia, tu na forum piszecie:
a ja wiem, z pewnego źródła ze jest na odwrót. I to bardziej "jemu" trzeba zaufać bo wiele rzeczy mi osobiście pomaga, dzięki czemu moja wiedzą na temat komputerów i pod różne przeznaczenie nabiera tak zwanych "kształtów".
A jeśli jeszcze chodzi to wiele poradników zalecają zastosowanie tego "pamięci wirtualnej" tako zalecane. Nawet na dyskach SSD

A to jakieś zaprzeczenia, tu na forum piszecie:
marcin82 pisze:Niestety praktyka nie wygląda tak różowo. Ustaw automatyczne przydzielanie pliku stornicowania.
leon1956 pisze:Jak się ma 16 GB Ramu to ustawienie powinno być automatyczne zarządzanie rozmiarem pliku stronicowania . Pamięć wirtualna wykorzystywana jest wtedy, kiedy aplikacje zużywają całą pamięć RAM i potrzebują więcej pamięci operacyjnej. 16 GB Ram nie tak prosto jest wykorzystać nie mówiąc o 32 GB jeżeli chodzi o przeciętnych użytkowników. Przy małej ilości pamięci Ram zasada jest ze powinno ustawiać się dwa razy więcej pamięci wirtualnej niż ma się pamięci RAM
a ja wiem, z pewnego źródła ze jest na odwrót. I to bardziej "jemu" trzeba zaufać bo wiele rzeczy mi osobiście pomaga, dzięki czemu moja wiedzą na temat komputerów i pod różne przeznaczenie nabiera tak zwanych "kształtów".
A jeśli jeszcze chodzi to wiele poradników zalecają zastosowanie tego "pamięci wirtualnej" tako zalecane. Nawet na dyskach SSD

- leon1956
robiwielki pisze:a ja wiem, z pewnego źródła ze jest na odwrót. I to bardziej "jemu" trzeba zaufać bo wiele rzeczy mi osobiście pomaga, dzięki czemu moja wiedzą na temat komputerów i pod różne przeznaczenie nabiera tak zwanych "kształtów".
Jak uważasz , że wiesz lepiej to po co zawracasz ..... głowę i zaśmiecasz forum ?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 20:16 przez leon1956, łącznie zmieniany 1 raz.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Pytam się kulturalnie, ile należy przydzielić na wartości pamięci wirtualnej. No jak dostałem odpowiesz ze to jest zbędne, ale ja wiem ze nie, więc pytam się ile ??
I to wcalem głęboko nie trzeba szukać, aby o tym się dowiedzieć.
I to wcalem głęboko nie trzeba szukać, aby o tym się dowiedzieć.
- leon1956
To i dostałeś kulturalne odpowiedzi . Jak ci nie pasują to trudno .
Jak na razie te kształty są obłe i nijakie
robiwielki pisze:moja wiedzą na temat komputerów i pod różne przeznaczenie nabiera tak zwanych "kształtów"
Jak na razie te kształty są obłe i nijakie

- robiwielki
- Kontaktowanie:
leon1956 pisze:Jak na razie te kształty są obłe i nijakie
Nie ocenia się człowieka , jak się go nie zna osobiście.
Ale wróćmy do pamięci wirtualnej, ile należy przypisać jak się ma 16 GB pamięci, a ile jak się ma 32 GB ??
- lewy
Niewiele, aby system niepotrzebnie tam nie trzymał za dużo rzeczy. Tyle co może potrzebować jakaś mega sporych rozmiarów aplikacja, może ze 2-4GB. Tutaj jest tyle ramu, że nie ma szans tego i tak wykorzystać, więc po co ma coś siedzieć w wirtualnej.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
No tak, ale są podobno programy, które wymagają np. jak się na zainstalowane 8 GB pamięci to używane jest właśnie te 8 GB.
-- 22 wrz 2014, 09:49 --
np.
-- 22 wrz 2014, 09:49 --
np.
Kod: Zaznacz cały
http://pclab.pl/tip/Optymalizacja.Windows.obalamy.mity,43293/6
- leon1956
No i tym ostatnim postem pokazałeś całą swoją indolencję intelektualną . 

- deFco247
- Kontaktowanie:
Ja mam 8GB RAM, mam ustawiony rozmiar początkowy 16MB, a maksymalny 8192MB. System zaleca 12120MB, ale mimo wszystko nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, by plik ten się zwiększył poza te 16MB.
- rokko
- Kontaktowanie:
Dla tak dużej ilości RAM całkiem wyłącz SWAP.
Tylko stare programy i gry mogą zastrajkować, gdzie programista błędnie napisał je, a środowiska IDE wtedy nie były aż tak inteligentne by podpowiedzieć, że dane rozwiązanie jest błędne.
Ja mam 8GB RAM - zero SWAP i żyję
Tylko stare programy i gry mogą zastrajkować, gdzie programista błędnie napisał je, a środowiska IDE wtedy nie były aż tak inteligentne by podpowiedzieć, że dane rozwiązanie jest błędne.
Ja mam 8GB RAM - zero SWAP i żyję

Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama