Instalator Windows - czy aktualizować do nowszej wersji ?

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 mar 2013, 15:54

Witam. Chciałbym zapytać czy jeśli w systemie Windows XP posiadam jak sprawdziłem w menu Start > Uruchom > msiexec wersję Instalatora Windows 3.01, a żadnych informacji o błędach stamtąd pochodzących nie mam, to powinienem zaktualizować ten mechanizm do nowszej wersji 4.5 Redistributable dla tego systemu np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub też Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, czy niekoniecznie ?
Sprawdziłem też, że ścieżka dostępu do pliku Usługi jest jak najbardziej prawidłowa:
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe /V

Czy to ma sens i czy ta aktualizacja znacząco poprawia coś bądź naprawia w obecnej wersji ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 mar 2013, 20:40

Ja nie aktualizuję dopóki nie pojawia się jakiś błąd. Instalator to taka wrażliwa część systemu i po aktualizacji potrafił nie chodzić.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 mar 2013, 17:26

manitu pisze:Witam. Chciałbym zapytać czy jeśli w systemie Windows XP posiadam jak sprawdziłem w menu Start > Uruchom > msiexec wersję Instalatora Windows 3.01, a żadnych informacji o błędach stamtąd pochodzących nie mam, to powinienem zaktualizować ten mechanizm do nowszej wersji 4.5 Redistributable dla tego systemu np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub też Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, czy niekoniecznie ?
Sprawdziłem też, że ścieżka dostępu do pliku Usługi jest jak najbardziej prawidłowa:
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe /V

Czy to ma sens i czy ta aktualizacja znacząco poprawia coś bądź naprawia w obecnej wersji ?

Aktualizacja nie tylko pod względem bezpieczeństwa nie ma sensu. Najzwyczajniej (w praktycznej formie) nic nie zmienia ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”