instalowanie xp na win 7
-
instalowanie xp na win 7
Czy jeśli zainstaluje XP'ka na WIN'a 7 poprzez komputer nie z płyty ponieważ napęd mi nie chodzi to będę mógł resetnąć na XP'ka i sformatować dysk na którym mam 7 poprzez prawy przycisk myszy -->formatuj? Da rade tak?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
instalowanie xp na win 7
Tak, o ile zainstalujesz na innym dysku i z niego wystartujesz. Jak na innej partycji i Windows 7 nie był na partycji C to oki.
-
instalowanie xp na win 7
Rozumiem, ale teraz mam zamiar zainstalować win'a za pomocą USB, a czy mp3 o pojemności 1Gb. Będzie sie nadawała czy musi być pendrive?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
instalowanie xp na win 7
Powinno wystarczyć, XP to była jedna płyta CD.
-
instalowanie xp na win 7
Więc teraz mam nowy problem, kiedy zaczynam instalować winde za pomocą Pendrive to wyskakuje mi ze dysk C: jest uszkodzony i nie można go naprawić, wyskakuje to kiedy chce zainstalować Windows'a XP... Jest na to jakiś sposób, laptop mi normalnie smiga nie ma zadnych klopotów z dyskiem. Na komputerze mam 2 dyski C i D, w lapku były wymieniany dysk bo się uszkodził, ale przy instalacji wyskakuje mi tylko dysk C...
//EDIT
A jeszcze jedno kiedy chce go zainstalować wyskakuje żę to dysk FAT czy jakoś tak... A w komputerze wyskakuje ze mam dyski 2 NTFS, mi się zdaje ze instalacja nie wykrywa dysków.
//EDIT
A jeszcze jedno kiedy chce go zainstalować wyskakuje żę to dysk FAT czy jakoś tak... A w komputerze wyskakuje ze mam dyski 2 NTFS, mi się zdaje ze instalacja nie wykrywa dysków.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
instalowanie xp na win 7
Możliwe, do instalacji potrzeba w biosie przestawić tryb kontrolera dysku SATA w opcji typu Sata Mode z AHCI lub RAID na IDE.
Jak nie ma to potrzeba zintegrować z windowsem XP sterownik trybu tekstowego dla kontrolera SATA. To można znaleźć tylko na stronie producenta płyty głównej/laptopa. Jak tam nie ma to raczej kiszka.
Jak nie ma to potrzeba zintegrować z windowsem XP sterownik trybu tekstowego dla kontrolera SATA. To można znaleźć tylko na stronie producenta płyty głównej/laptopa. Jak tam nie ma to raczej kiszka.
-
- Reklama