Witam.
Zakupiłem w Media Markt laptop z Windows 7, nie dali mi Windowsa 7 na płycie ani innych do instalacji oprogramowania. Powiedzieli że mam sobie sam stworzyć kopię zapasową.
Próbuję ją zrobić, czekam z pół dnia, nagrywam to na płytę DVD 4 GB i po połowie dnia czekania wyskakuje błąd.
Jak mam nagrać Windowsa na CD ?
Jak stworzyć kopię zapasową systemu Windows 7 ?
-
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 18:19 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: zmieniłem tytuł tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
Powód: zmieniłem tytuł tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
- Andziorka
- Kontaktowanie:
-
Nie wiem dokladnie obudzilem sie i zobaczylem błąd wkurzyłem sie i wyłączylem kompa. Tworząc kopie zapasową windows kopiuje na cd wszystko co jest z dysku??? I ile normalnie trwa tworzenie kopii. Plyta DVD starczy>??
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
Laptopy które zostały kupione w sklepie z preinstalowanym systemem operacyjnym standardowo powinny mieć utworzoną partycję RECOVERY gdzie powinien być obraz partycji/ zainstalowanego systemu.
Jeśli nie ma to powinna zostać utworzona, tutaj nie chodzi raczej o nagrywanie na płytę.
Jeśli nie ma to powinna zostać utworzona, tutaj nie chodzi raczej o nagrywanie na płytę.

We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Próbowałeś wykonać kopie wbudowanym narzędziem w windows 7??
Panel sterowania i kliknij Wykonaj kopię zapasową następnie wybierasz miejsce zapisania kopii i co ma zawierać.
Panel sterowania i kliknij Wykonaj kopię zapasową następnie wybierasz miejsce zapisania kopii i co ma zawierać.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Luk@sz_root
- Kontaktowanie:
Ja osobiście nie wierzę w kopie zapasową systemu Windows, lepiej używać innych bardziej zaawansowanych narzędzi to tworzenia kopi, np programu firmy Paragon.
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget.

-
To co mam teraz zrobic jak stworzyc płyte ??? I wrazie jak by mi cos sie stalo z lapkiem jak zrobic czyszczenie dysku bez plyt?? Pomoze ktos???
- rokko
- Kontaktowanie:
Zakupiłem w Media Markt laptop z Windows 7
Podaj markę lapka
W zdecydowanej większości przypadków na dysku istnieje ukryta partycja, z której w każdej chwili można przywrócić laptopa do pierwotnego stanu. Można też będzie stworzyć płyty ratunkowe, konkretna procedura uzależniona jest od marki lapka i dołączonego softu. Szczegółowe instrukcje tworzenia płyt recovery znajdują się w manualu dołączonego do lapka albo w formie papierowej (coraz rzadziej) albo też na płycie w formie pliku PDF.
Co do błędu który wystąpił, bez konkretów z Twojej strony nie ma mowy o podaniu przyczyny i tym samym rozwiązaniu potencjalnego problemu utworzeniem płyty recovery. Informacji możesz szukać w dziennikach zdarzeń.
Instrukcja zapisu => http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-zapisywanie-dziennikow-xp-vista-windows-7-a47.htm
Dzienniki koniecznie spakuj do formatu RAR lub 7z i wrzuć najlepiej na wikisend.com
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Lapek Sony Vaio. Widze tu w oknie tworzenia kopii zapasowej mozna wybrac co chce sie kopiowac. ja mam jedną partycje to co to bedzie mi kopiowac wszystko (250gbfilmow i muzy ) na cd?? ;o
-
- Reklama