Komputer nie należy do domeny, tylko Grupy roboczej
Jak uzyskać dostęp do komputera z innego komputera ?
- manitu

Witam. Pytanie jest takie: jak skonfigurować swój komputer z kontem Administratora, tak by móc się do niego logować i mieć dostęp z innego komputera, np. publicznego w kafejce internetowej ?
- patrolvip2

Może podłączenie Pulpitu zdalnego?
-
Fix00ser

najbardziej popularny soft to TeamViewer
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub
lub
- manitu

Tak to też jest chyba jedna z możliwości, ale wymaga chyba także zgody dostawcy Internetu jako że ta usługa jest dostępna drogą internetową.
Ale ja myślałem raczej o tym jak dokładnie uzyskać tzw. identyfikator sieciowy celem przyłączenia się do domeny i utworzenia konta Użytkownika lokalnego - co warunkuje właśnie taki dostęp.
Wiem, że to się robi w kompie przez Panel sterowania, ale wszystkich szczegółów nie znam.
Ta metoda też chyba wymaga co najmniej poświadczenia, jak i chyba zgody także dostawcy usługi Internetu ?
Właśnie, ogólnie - czy tego typu dostęp do swojego komputera zawsze wymaga zgody Usługodawcy internetu ?
Ale ja myślałem raczej o tym jak dokładnie uzyskać tzw. identyfikator sieciowy celem przyłączenia się do domeny i utworzenia konta Użytkownika lokalnego - co warunkuje właśnie taki dostęp.
Wiem, że to się robi w kompie przez Panel sterowania, ale wszystkich szczegółów nie znam.
Ta metoda też chyba wymaga co najmniej poświadczenia, jak i chyba zgody także dostawcy usługi Internetu ?
Właśnie, ogólnie - czy tego typu dostęp do swojego komputera zawsze wymaga zgody Usługodawcy internetu ?
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 18:21 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.
- XMan

np. publicznego w kafejce internetowej
W kafejce chyba nie da rady ponieważ może być wyłączone/zablokowane
patrolvip2 pisze:Może podłączenie Pulpitu zdalnego?
Jest w opcjach ale lepsze rozwiązanie moim zdaniem jest dobry program TeamViewer
Poradnik do Team Viewer 5.
Poradnik do starszej wersji ale może się przyda
Edit:
zostałem uprzedzony, ale niech sobie będzie mój post
-
Fix00ser

- manitu

XMan pisze:W kafejce chyba nie da rady ponieważ może być wyłączone/zablokowane![]()
Żartobliwie rzecz ujmując, bo nie rozumiem co tam może, ale chyba nie MUSI być zablokowane ?
A tak na poważnie, bo chodzi w każdym razie o inny komputer, niż własny ?
patrolvip2 pisze:Może podłączenie Pulpitu zdalnego?
Jest w opcjach ale lepsze rozwiązanie moim zdaniem jest dobry program TeamViewer
Dobrze, ale dlaczego ten TeamViever jest taki dobry, lepszy od innych, no i chyba od zwykłego sposobu jak Zdalny pulpit czy Podłączenie do domeny - to raz ?
I czy ten TeamViever krótko mówiąc "załatwia całą sprawę", bo ja coś słyszałem że na dostęp do tego typu usługi trzeba mieć jakoby jeszcze co najmniej zgodę dostawcy internetu bo to się przecież wiąże z tym - to dwa ?
- cosik_ktosik

- Kontaktowanie:
Dobrze, ale dlaczego ten TeamViever jest taki dobry, lepszy od innych, no i chyba od zwykłego sposobu jak Zdalny pulpit czy Podłączenie do domeny - to raz ?
bo jest skrajnie prosty w użyciu.
-
- Reklama