rokko pisze:Na ścisłość, nie możesz stworzyć ikonki szybkiego uruchamiania tylko do trybu Incognito?
Mogę je na przemiennie przypinać do paska zadań ale nigdy razem. Albo incognito albo zwykłe okno Chrome.
Mogę także zakotwiczać inne "zadania" do jump listy obu skrótów więc wszystko raczej działa prawidłowo.
Ciekawostka, prawym na skrót na pulpicie, w menu znajduję się opcja "Przypnij do paska zadań", jeśli któryś ze skrótów jest już przypięty wtedy temu drugiemu na pulpicie w menu ppm zmienia się ta opcja na "Odepnij od paska zadań". Wynika to chyba z tego że oba skróty prowadzą do tego samego czyli chrome.exe
rokko pisze:Ps. Na ścisłość da się tę opcję dodać do menu kontekstowego, tylko trzeba by w rejestrze poszukać gdzie to dokładnie siedzi.
Trafiłem gdzieś podczas poszukiwań rozwiązania na taką poradę, nawet była opisana cała procedura, niestety miała ona skutki uboczne w postaci nie działania lub źle działającej innej opcji, nie pamiętam o co dokładnie chodziło (niestety nie chcę mi się teraz tego szukać) więc zrezygnowałem.
Nie będę już poszukiwał rozwiązania bo szkoda oczu na taki mały defekt

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie.
-- 01 gru 2016, 21:34 --Okazało się że ta opcja o której tu mowa powróciła, nie jestem pewien dokładnie kiedy producent ją przywrócił bo dawno nie sprawdzałem. Ale za to sprawdziłem datę postawienia systemu (cmd -> systeminfo) i o dziwo jadę na nim od 4.12.2014 więc to ten sam system. Chyba pobiłem własny rekord żywotności systemu.