Jak zalogować się na administratora?
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Jak zalogować się na administratora?
Jak zalogować się na administratora? Mi się wydaje ze jestem na administratorze ponieważ nie mm innego konta tylko jedno a jak chciałem przeskanować komputer skanerem on-line i jak pobierał bazy danych to wyskoczyło że nie może zapisać na dysku ponieważ muszę być zalogowany na administratora.

-
Jak zalogowac sie na administratora?
Windows XP ma 2 typy kont - administratorskie i z ograniczeniami (w rzeczywistości jest ich więcej, ale te 2 są dostępne z poziomu apletu Konta użytkowników w Panelu sterowania). Każdy nowo instalowany system ma konto o loginie Administrator (hasło do niego ustala się jeszcze w czasie instalacji) oraz co najmniej jedno inne konto administratorskie (którego login ustala się bezpośrednio po procesie instalacji, na tych ekranach z niebieskim tłem).
Do konta o loginie Administrator normalnie nie ma dostępu. Musisz albo zalogować się z poziomu trybu awaryjnego, albo (w przypadku Windows XP Professional) na ekranie logowania (musisz mieć ustalone hasło do swojego konta) wcisnąć 2 razy Ctrl+Alt+Delete. Wtedy pokaże się klasyczny ekran logowania (z Windows 2000), tam możesz wpisać login "administrator" i hasło które podałeś podczas instalacji.
Do konta o loginie Administrator normalnie nie ma dostępu. Musisz albo zalogować się z poziomu trybu awaryjnego, albo (w przypadku Windows XP Professional) na ekranie logowania (musisz mieć ustalone hasło do swojego konta) wcisnąć 2 razy Ctrl+Alt+Delete. Wtedy pokaże się klasyczny ekran logowania (z Windows 2000), tam możesz wpisać login "administrator" i hasło które podałeś podczas instalacji.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak zalogowac sie na administratora?
Zobacz jeszcze jak włączysz program w trybie admina. Kliknij na skrócie prawym przyciskiem i wybierz uruchom jako administrator.
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
Re: Jak zalogowac sie na administratora?
cosik_ktosik pisze:Zobacz jeszcze jak włączysz program w trybie admina. Kliknij na skrócie prawym przyciskiem i wybierz uruchom jako administrator.
zadziałało, dzieki

-
- Reklama