Jak zmienić język angielski na polski

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez bacaman89 » 16 maja 2012, 08:17

Witam

Mam taki mały problemik. Jak zmienić język angielski na moim windowsie na język polski. Zaznaczam, że próbowałem już robić to na pasku zadań i nic to nie dało. Konkretnie to chodzi mi o coś takiego




lub np o coś takiego


Jest tu język angielski a ja chciałbym zmienić to na język polski. I tak jak pisałem na pasku zadań gdy zmieniam na polski nic to nie daje.
bacaman89

Użytkownik
 
Posty: 6
Dołączył(a): 04 kwi 2012, 18:03
Kasa: 30.00

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez XMan » 16 maja 2012, 10:38

Start --> Panel sterowania --> Opcje regionalne i językowe --> Języki --> Szczegóły
wybierz Polski - Polski (programisty) - Zastosuj - OK.

" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10371
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez bacaman89 » 16 maja 2012, 12:09

zrobiłem jak pokazałeś i nadal jest tak samo
wykonałem również reset
bacaman89

Użytkownik
 
Posty: 6
Dołączył(a): 04 kwi 2012, 18:03
Kasa: 30.00

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez djkamil09061991 » 16 maja 2012, 12:59

Zobacz
Może to coś da.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6691
Dołączył(a): 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez bacaman89 » 16 maja 2012, 13:44

słuchajcie a może to ja coś spieprzyłem. Bo ja się za bardzo na laptopach i komuterach nie znam. No będę szczery, że informatyk ze mnie jest do niczego. Ale nie tak dawno robiłem instalke systemu. Oczywiście miałem też wcześniej problem z głosem itd itd itd ale pomoc dostałem tutaj u was na tym forum za co na prawde wielkie dzieki. No ale do rzeczy. Jak zrobilem tą reinstalke to (zresztą kiedyś wyczytałem nawet o tym na internecie, że dobrze jest to zrobić) zainstalowałem Service Pack 2 i chciałem zainstalować też Service Pack 3. Fakt zrobiłem trochę głupio nawet bardzo i pluje sobie teraz w brode (człowiek uczy sie na błędach) ale SP3 ściągnąłem od jakiegoś gostka z chomikuj.pl. Wszystko ładnie pięknie ale okazało się, że ten SP3 jest w języku angielskim nie polskim. Ale do folderu była załączona instrukcja obsługi. Takiej oto treści:

1. Wejdz do Start -> Uruchom -> REGEDIT.
Znajdz klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\
CurrentControlSet\Control\Nls\Language
Zjedz na dol i odnajdz klucz Default.
Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409.
Odnajdz InstallLanguage. Modyfikuj
ten klucz z 0415 na 0409.
Zrestartuj komputer.

1. Wejdz do folderu /sp3/ i odpal plik
windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu

2. Po instalacji zrestartuj komputer
i wejdz do folderu /Windows XP MUI Pack/
i odpal plik muisetup.exe

3. Zaznacz Polish i w Default user
settings wybierz Polish i nacisnij OK.
Masz zainstalowany polski jezyk...
Zrob restart.

Niestety zrobiłem punkt po punkcie i na dobrą sprawę od tego momentu zaczeły się problemy...
Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 16:44 przez greh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Usunięcie niecenzuralnego zwrotu.
bacaman89

Użytkownik
 
Posty: 6
Dołączył(a): 04 kwi 2012, 18:03
Kasa: 30.00

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez XMan » 16 maja 2012, 14:04

ale SP3 ściągnąłem od jakiegoś gostka z chomikuj.pl. Wszystko ładnie pięknie ale okazało się, że ten SP3 jest w języku angielskim nie polskim.

Źle zrobiłeś instalując SP3 z Chomika i teraz mogą być problemy :(
Jeżeli możesz to odinstaluj to SP3, jeżeli wcześniej miałeś zrobiony punkt przywracania systemu to po odinstalowaniu
SP3 przywróć komputer do wcześniejszego stanu.
Przeczyść komputer chociaż CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem.
Zainstaluj Service Pack 3 dla Windows XP PL

.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

kliknij aby powiększyć :


.
Wybieramy język (language) --> Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.



Sprawdź a jeżeli nie pomoże to Chomik "pogryzł" kompa i chyba będziesz musiał instalować ponownie system :(
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10371
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez greh » 16 maja 2012, 16:46

bacaman89 napisał(a):SP3 ściągnąłem od jakiegoś gostka z chomikuj.pl.


Skoro umiesz korzystać z Chomika, to umiesz także przeczytać regulamin tego forum.
Powinienem zamknąć temat, ale nie zrobię tego póki co. Zrób to o czym pisze XMan. ;)
Tadeusz Mosz 25 stycznia 1954 - 05 lutego 2014 Obrazek
Requiescant in pace panie Tadeuszu :(.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.Obrazek
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Avatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
 
Posty: 2746
Dołączył(a): 24 sty 2009, 18:34
Lokalizacja: Racibórz
    UbuntuChrome
 

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez bacaman89 » 16 maja 2012, 21:41

dziękuję za wyrozumiałość i przepraszam :)

Swoją drogą naprawiłem problem zrobiłem reinstalacje systemu bez wgrywania tego XXXXXXXX SP3 i działa jak ta lala :)

Ale mam jeszcze jedno pytanie w sumie ono myślę, że powinno być zawarte pewnie pod nowym postem ale, że na forach się z reguły nie wypowiadam to nie wiem czy dobrze robie, że pisze tu czy źle.

Chodzi mi o bluethoot'a. Mój laptop jako tako posiada bluethoot'a tylko, że po reinstalacji systemu on mnie się usunął. Byłem na głównej stronie mojego producenta (LENOVO) i do swojego modelu niby go pobrałem i niby jest on już zainstalowany nawet jest ikonka na pulpicie....aaaaleee...nie wyszukuje mi urządzenia (w tym wypadku mojego telefonu). I teraz nie wiem no czy trzeba to zmienić jeszcze jakoś w panelu sterowania. Bo w panelu sterowania pod zakładką "inne urządzenia" to mam właśnie ikonka bluethoot'a ale jak w nią klikam to wyskakuje mi informacja o tym, że nie wyszukuje mi urządzenia mimo, że telefon w tym czasie też jest włączony. Nie wiem czy do tego też są jakieś sterowniki? Jak tak poprosiłbym o jakąś radę.
Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 21:41 przez greh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Usunięcie niecenzuralnego zwrotu.
bacaman89

Użytkownik
 
Posty: 6
Dołączył(a): 04 kwi 2012, 18:03
Kasa: 30.00

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez XMan » 10 maja 2013, 10:59

Swoją drogą naprawiłem problem zrobiłem reinstalacje systemu bez wgrywania tego XXXXXXXX SP3 i działa jak ta lala :)

Zainstalowałeś proponowane SP3 ?
Nie wiem czy do tego też są jakieś sterowniki?

Są potrzebne.
Oprócz tego czy masz zainstalowany Chipset ?

P.S. nie zauważyłem po podpięciu/odpowiedzi innego użytkownika że to jest stary temat :)
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10371
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez seba86mu » 10 maja 2013, 11:26

To się w archeologa zabawiłeś :D
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Jak zmienić język angielski na polski

Postprzez XMan » 10 maja 2013, 12:19

seba86mu napisał(a):To się w archeologa zabawiłeś :D

No zabawiłem się przypadkowo przez jakiegoś nowego użytkownika co nic nie napisał tylko wkleił osiem ikonek.
Usunąłem post a następnie odpowiedziałem nie zwracając uwagi na datę.
Szkoda że tego nie zapisałem, jest to do sprawdzenia ale potrwa to trochę czasu.
Niektórzy tak potrafią namieszać że można zgłupieć :)

Najlepiej zrobię jak zamknę ten temat ;)
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10371
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)



  • Reklama

Powrót do Systemy operacyjne



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości