Witam, jak sprawdzić czy mam włączone udostępnianie czy nie? Chodzi o to że jestem w sieci bezprzewodowej
oraz jak sprawdzić czy ktos inny z mojej sieci udostępnia jakieś pliki?
P.S Windows 7
Jak zobaczyć czy udostępnianie jest włączone czy nie?
-
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2010, 10:56 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.
Powód: Korekta tytułu.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
udostępnianie
Wszystko co udostępniasz jest w centrum sieci i udostępniania->wyświetl komputery i urządzenia (podaję z visty ale w Win7 powinno być podobnie).
-
jak wchodzę eksplorator > Sieć ( po lewej stronie ) wyświetlają mi się komputery i jest również mój, wchodzę do niego i normalnie jest tam pulpit. A jak wchodzę do na komputer kolegi prosi o hasło, wyjaśnij o co tu chodzi.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Na dysku systemowym->Użytkownicy->Twoje konto-> jest folder Pulpit. Prawym przyciskiem na niego i tam jest udostępnianie. Wyłącz je dla pulpitu.
-
czyli chcesz przez to powiedzieć że koledzy z mojej sieci mogli przez ten czas cały czas kopiować "rzeczy" z mojego pulpitu?
P.S Jeśli ja jestem adminem mojego kompa, i nie mam hasła to znaczy ze koledzy mogą mi wchodzic?
bo jak ja zobacze ich kompy i chcę do nich wejsc to prosi o hasło
P.S Jeśli ja jestem adminem mojego kompa, i nie mam hasła to znaczy ze koledzy mogą mi wchodzic?
bo jak ja zobacze ich kompy i chcę do nich wejsc to prosi o hasło
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Z tego co pamiętam, to w udostępnianiu tak czy siak zawsze pytało o hasło.
-
a jak ja nie mam hasła? Tzn, podczas ładowania systemu nie mam hasła.
- rokko
- Kontaktowanie:
mir, standardowo łącząc się z innym komputerem (zasobami) zawsze otrzymasz pytanie o podanie hasła (zezwolenia ustawiasz w udostępnianiu, kto dokładnie, jaki user ma mieć dostęp do zasobu).
Tego typu pytanie można wyłączyć >> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tego typu pytanie można wyłączyć >> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama