Konto stadnardowe - problem

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
mateusXz

Użytkownik

Post23 mar 2009, 14:43

Witam :)
Moja kochana mamusia, wściekła się że uczę się trochę gorzej i zmieniła typ mojego konta na standardowe :) Ale ukryła konto Administratora i teraz nie mogę na kompie wykonać połowy rzeczy. Po przy kontroli konta użytkownika nie mogę kliknąć OK bo Administrator miał hasło, a jak mama ukryła jego konto to i wcięło w kontroli możliwość wpisania hasła i teraz nie mogę tego zamienić. Mamusia nie potrafi :/ Przeczytała coś w KŚ i teraz są problemy ;/ Pomożecie ? Jak mam odkryć konto i zmienić mój typ na administratora ? Nie mogę nawet konta dodać :/ Pomocy !
Mac OS X Snow Leopard :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 mar 2009, 16:08

Hehe :D

Jest wiele sposobów na ominięcie tego lecz z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż chcesz obejść zabezpieczenia celowo nałożone przez Twoją mamę, więc jak ja mam Tobie pomóc jak nałożone restrykcje są dla Twego dobra ;) Mama wie co dla Ciebie najlepsze, a ja też opierając się na charakterze Twej wypowiedzi nie mam przekonania, czy ona rzeczywiście coś źle ustawiła, czy też chcesz pozbyć się tych zabezpieczeń do własnych celów bez wiedzy rodzica ;)

Mamusia nie potrafi :/ Przeczytała coś w KŚ i teraz są problemy ;/

Hmm... ciekawe... :>
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
mateusXz

Użytkownik

Re: Konto stadnardowe - problem

Post23 mar 2009, 17:41

Ja zabezpieczeń nie chcę zdejmować :) Ale nie mogę odpalić Tune Up 2009, bo wymaga uprawnień administratora :( Wyskakuje ta ramka z Kontrolą Konta Użytkownika i jest napisane: Wprowadź hasło Administratora i kliknij OK, ale pod tymi słowami nie mam do wyboru konta jest ( jest pusto) a OK jest zszarzłe :/ I co teraz mam zrobić ? Ona nie wie jak przywrócić, bo mądra używała do tego ukrytego konta Administratora( swojego konta na kompie nie ma) i potem ukryła to konto, a nowego nie mogę dodać z poziomu swojego, bo mam zmienione na Konto standardowe ;/ I teraz większość rzeczy jest nie do ruszenia, nawet przywracania nie mogę włączyć !

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 mar 2009, 18:07

OK jest zszarzłe :/

Jest wyszarzone ponieważ usługa odpowiedzialna za uruchamianie aplikacji z alternatywnymi poświadczeniami (z innymi uprawnieniami) jest wyłączona lub niedostępna spod Twojego konta użytkownika.

Wejdź na Admina w trybie awaryjnym.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
mateusXz

Użytkownik

Re: Konto stadnardowe - problem

Post23 mar 2009, 18:58

Ne mogę... Bo się nie wyświetla... Spróbuję przywracania systemu z płyty Visty :D

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”