Moja kochana mamusia, wściekła się że uczę się trochę gorzej i zmieniła typ mojego konta na standardowe
Konto stadnardowe - problem
- mateusXz

Witam 
Moja kochana mamusia, wściekła się że uczę się trochę gorzej i zmieniła typ mojego konta na standardowe
Ale ukryła konto Administratora i teraz nie mogę na kompie wykonać połowy rzeczy. Po przy kontroli konta użytkownika nie mogę kliknąć OK bo Administrator miał hasło, a jak mama ukryła jego konto to i wcięło w kontroli możliwość wpisania hasła i teraz nie mogę tego zamienić. Mamusia nie potrafi :/ Przeczytała coś w KŚ i teraz są problemy ;/ Pomożecie ? Jak mam odkryć konto i zmienić mój typ na administratora ? Nie mogę nawet konta dodać :/ Pomocy !
Mac OS X Snow Leopard 
- rokko

- Kontaktowanie:
Hehe 
Jest wiele sposobów na ominięcie tego lecz z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż chcesz obejść zabezpieczenia celowo nałożone przez Twoją mamę, więc jak ja mam Tobie pomóc jak nałożone restrykcje są dla Twego dobra
Mama wie co dla Ciebie najlepsze, a ja też opierając się na charakterze Twej wypowiedzi nie mam przekonania, czy ona rzeczywiście coś źle ustawiła, czy też chcesz pozbyć się tych zabezpieczeń do własnych celów bez wiedzy rodzica 
Hmm... ciekawe... :>
Jest wiele sposobów na ominięcie tego lecz z Twojej wypowiedzi wnioskuję, iż chcesz obejść zabezpieczenia celowo nałożone przez Twoją mamę, więc jak ja mam Tobie pomóc jak nałożone restrykcje są dla Twego dobra
Mamusia nie potrafi :/ Przeczytała coś w KŚ i teraz są problemy ;/
Hmm... ciekawe... :>
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- mateusXz

Re: Konto stadnardowe - problem
Ja zabezpieczeń nie chcę zdejmować
Ale nie mogę odpalić Tune Up 2009, bo wymaga uprawnień administratora
Wyskakuje ta ramka z Kontrolą Konta Użytkownika i jest napisane: Wprowadź hasło Administratora i kliknij OK, ale pod tymi słowami nie mam do wyboru konta jest ( jest pusto) a OK jest zszarzłe :/ I co teraz mam zrobić ? Ona nie wie jak przywrócić, bo mądra używała do tego ukrytego konta Administratora( swojego konta na kompie nie ma) i potem ukryła to konto, a nowego nie mogę dodać z poziomu swojego, bo mam zmienione na Konto standardowe ;/ I teraz większość rzeczy jest nie do ruszenia, nawet przywracania nie mogę włączyć !
Mac OS X Snow Leopard 
- rokko

- Kontaktowanie:
OK jest zszarzłe :/
Jest wyszarzone ponieważ usługa odpowiedzialna za uruchamianie aplikacji z alternatywnymi poświadczeniami (z innymi uprawnieniami) jest wyłączona lub niedostępna spod Twojego konta użytkownika.
Wejdź na Admina w trybie awaryjnym.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- mateusXz

Re: Konto stadnardowe - problem
Ne mogę... Bo się nie wyświetla... Spróbuję przywracania systemu z płyty Visty 
Mac OS X Snow Leopard 
-
- Reklama