Maxmem w systemie Windows XP

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
GamesFan

Użytkownik

Post10 wrz 2011, 13:00

Cześć wszystkim! Jestem tutaj nowy i mam mały problem.Otóz chciałbym sobie pograć w gre Juiced na PC,ale nie mogę,ponieważ jeśli masz więcej niż 2GB(w moim przypadku jest to 4GB) ramu to wywala błąd o pamięci wirtualnej.Słyszałem że w można zmienić maxmem w boot.ini aby system wczytywał 2GB(wyjąć kostki ramu nie mogę mam plomby na obudowie).I teraz zasadnicze pytanie otóż jak będe tak zmieniał to nic mi się nie skisi ? Tzn chce grać w Juiceda zaznaczam takim "ptaszkiem" maxmem w boot.ini,nie chce grać odznaczam i znów mi czyta 4Gb?Wiem troche dziwne pytanie,ale mam czarną przeszłość z komputerami.Z góry dziękuje wszystkim za pomoc :)

-- 10 wrz 2011, 13:00 --

Pomoże ktoś :< ? Jak wiecie jest weekend i strasznie chciałbym pograć w Juiceda. :sciana:

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Ustawienie maxmem przez msconfig

Post10 wrz 2011, 13:44

Start => Uruchom => msconfig

Przejdź na zakładkę Rozruch => Opcje zaawansowane

Zaznacz Maksymalna pamięć i ustaw odpowiadającą Tobie wartość (w MB).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

GamesFan

Użytkownik

Post10 wrz 2011, 14:59

Wiem jak to zrobić,tylko chodzi mi oto jeśli będe tak przestawiał cały czas czy komputer lub system nie zepsuje. :P

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2011, 16:15

Nic nie powinno się stać ale 100% gwarancji nawet sam producent ci nie da ;)
Po to taką opcję stworzyli, aby można było swobodnie ograniczać RAM. Jaki negatywny efekty wywołuje częsta manipulacja tym parametrem? Zapewne żadnych efektów ubocznych nie doświadczysz.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”