Menu wyboru systemu a instalator Windowsa
-
witam mam problem a mianowicie taki że chciałem zainstalować windowsa na drugim dysku ale jednak zrezygnowałem i wyjąłem płyte z napędu po czym teraz gdy chcę wejść do swojego windowsa to jak sie ładuje windows to pojawia sie kilka możliiwości do wyboru otwórz windows xp i instalator windowsa xp płyty już nie mam w napędzie ale nadal by mi windowsa instalowało i nie mogę tego zmienić nie mogę ruszyć klawiatura na zmiane na windows a nie na ten instalator dlatego BŁAGAM O POMOC
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 20:16 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
menu wyvoruu systemu a instalator windowsa
Podaj zawartość pliku boot.ini
Otwórz panel sterowania->system->zakładka zaawansowane->sekcja uruchamianie i odzyskiwanie->przycisk ustawienia->sekcja Domyślny system operacyjny->przycisk Edytuj.
Otworzy się notatnik z plikiem boot.ini
Otwórz panel sterowania->system->zakładka zaawansowane->sekcja uruchamianie i odzyskiwanie->przycisk ustawienia->sekcja Domyślny system operacyjny->przycisk Edytuj.
Otworzy się notatnik z plikiem boot.ini
-
tak z wielką chęcią ale ja własnie nei mogę sie dostać do windowsa bo mam do wyboru albo zalogować sie na windows xp albo włączyć instalacie windowsa... to jest zanim jeszcze sie pokaże ten pasek do ladowania windowsa ...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. W biosie przejdź do Integrated Peripherals i włącz:
USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.
Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
W tym momencie klawiatura ruszy.
USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.
Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
W tym momencie klawiatura ruszy.
-
tak.... mmm takiej zakładki nie mam ani żadnej podobnej gdzie było by coś o klawiaturze i myszce... mmm jakieś jeszcze macie pomysły co moge zrobic??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
AsRock k8nf3
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Advanced=>USB Configuration=>Legacy USB Support
-
- Reklama