Metoda "przeciągnij i upuść" nie działa.

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Koki

Użytkownik

Post27 sie 2009, 20:42

Witam, mam taki problem. Otóż od pewnego czasu nie mogę korzystać z metody "przeciągnij i upuść". Nie wiem czym to może być spowodowane, ponieważ nie instalowałem żadnego programu wcześciej. Szukałem w :google: , ale nic nie znalazłem. Mój system to XP. Bardzo uprzykrza mi to pracę na komputerze, gdyż nie mogę przeciągnąć żadnego pliku z folderu do folderu. Proszę o Fix w rozwiązaniu problemu :P. Pozdrawiam, Koki.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post27 sie 2009, 20:48

Jaki Masz system operacyjny, który Service Pack? Od kiedy występuje problem, czy był przywracany system?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
Wojak1

Użytkownik

Post27 sie 2009, 21:07

Witam. Jestem jego kolegą i sąsiadem. A więc tak: Posiada on Windowsa XP Home Edition z Service Packiem 3. Nie dawno miał zainstalowaną nakładkę Windowsa 7 i teraz nie wiem czy od zainstalowania nakładki upiększającej system to się stało. Przywracania systemu nie próbowaliśmy. Ja mam Windowsa XP Professional z SP 3 bez żadnej nakładki upiększającej system i u mnie tak się nie dzieje. Pozdrawiam Wojak1

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post27 sie 2009, 21:12

oki, albo przywracanie systemu albo można ewentualnie spróbować rady Picasso Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
CYTAT
Nie ma też przy przeciąganiu prawym przyciskiem myszy, menu z zapytaniem ?kopiuj tutaj? , ?przenieś tutaj? , ?utwórz skrót tutaj? , ?anuluj?

Częściowo problem omawiany tutaj: KLIK. Ja zaś mogę to uzupełnić teraz. Jeśli po instalacji SP3 pada funkcja drag'n'drop (to znany problem), to należy wykonać następującą edycję (TAK, taki dziwny klucz właśnie od stref internetowych):

Start >>> Uruchom >>> regedit i w kluczu:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4

... (o ile brakuje) utworzyć nową wartość DWORD o nazwie 180D i przypisać jej wartość 0. Restart kompa.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Koki

Użytkownik

Post27 sie 2009, 21:46

Potwierdzam to co napisał Wojak. Niestety, nie mam punktu przywracania.

-- Dzisiaj, 21:59 --

cosik_ktosik - JESTEŚ HARDKOREM. Dzięki za linka, po wprowadzeniu klucza do rejestru metoda działa! Dzięki! :D

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”