Metoda "przeciągnij i upuść" nie działa.
-
Koki

Witam, mam taki problem. Otóż od pewnego czasu nie mogę korzystać z metody "przeciągnij i upuść". Nie wiem czym to może być spowodowane, ponieważ nie instalowałem żadnego programu wcześciej. Szukałem w
, ale nic nie znalazłem. Mój system to XP. Bardzo uprzykrza mi to pracę na komputerze, gdyż nie mogę przeciągnąć żadnego pliku z folderu do folderu. Proszę o Fix w rozwiązaniu problemu
. Pozdrawiam, Koki.
- cosik_ktosik

- Kontaktowanie:
Jaki Masz system operacyjny, który Service Pack? Od kiedy występuje problem, czy był przywracany system?
- Wojak1

Witam. Jestem jego kolegą i sąsiadem. A więc tak: Posiada on Windowsa XP Home Edition z Service Packiem 3. Nie dawno miał zainstalowaną nakładkę Windowsa 7 i teraz nie wiem czy od zainstalowania nakładki upiększającej system to się stało. Przywracania systemu nie próbowaliśmy. Ja mam Windowsa XP Professional z SP 3 bez żadnej nakładki upiększającej system i u mnie tak się nie dzieje. Pozdrawiam Wojak1
- cosik_ktosik

- Kontaktowanie:
oki, albo przywracanie systemu albo można ewentualnie spróbować rady Picasso Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
CYTAT
Nie ma też przy przeciąganiu prawym przyciskiem myszy, menu z zapytaniem ?kopiuj tutaj? , ?przenieś tutaj? , ?utwórz skrót tutaj? , ?anuluj?
Częściowo problem omawiany tutaj: KLIK. Ja zaś mogę to uzupełnić teraz. Jeśli po instalacji SP3 pada funkcja drag'n'drop (to znany problem), to należy wykonać następującą edycję (TAK, taki dziwny klucz właśnie od stref internetowych):
Start >>> Uruchom >>> regedit i w kluczu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4
... (o ile brakuje) utworzyć nową wartość DWORD o nazwie 180D i przypisać jej wartość 0. Restart kompa.
-
Koki

Potwierdzam to co napisał Wojak. Niestety, nie mam punktu przywracania.
-- Dzisiaj, 21:59 --
cosik_ktosik - JESTEŚ HARDKOREM. Dzięki za linka, po wprowadzeniu klucza do rejestru metoda działa! Dzięki!
-- Dzisiaj, 21:59 --
cosik_ktosik - JESTEŚ HARDKOREM. Dzięki za linka, po wprowadzeniu klucza do rejestru metoda działa! Dzięki!
-
- Reklama