Nero-Xp ??? problemy z nagrywaniem.

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
pyton

Użytkownik

Post21 kwie 2009, 23:00

Witam,
mam problemy które są niezrozumiałe dla mnie i chętnie skorzystam z rady jak się tego pozbyć. Otóż przy nagrywaniu w Nero 7 mam rzecz taką - jesli hccę nagrać płytę DVD normalnie postępując to zaczynając nagrywanie dysk zaczyna mielić non-stop i postęp nagrywania jest wiele razy wolniejszy... około 45 minut trwałoby nagranie płytki. Natomiast jeśli zapiszę to samo jako projekt do nagrania w Nero, wyłączę Nero i zapamiętany projekt odpalę do nagrania - z Nero oczywiście - to nagrywa się normalnie. mało tego, w ten sposób mogę nagrać jedną płytkę bo chcąc nagrać kolejną - nawet w ten sposób z projektu - jest ta sama historia z dyskiem, zgrzyta mieli , obciąża mocno pracę kompa itp ... Wtedy tylko restart pomaga co umożliwia nagranie kolejnej jednaj płytki... Wkurza mnie to niezmiernie bo akurat mam kilkanaście płytek do wypalenia. nagrywarka jest ok, nowy Pioneer 216 który działa od jakiegoś czasu i nie ma z nim kłopotów na pewno. Wirusa nie powinno być bo skanowałem Avastem, Ad-Aware, włączony firewall itp ... syfu nie powinno być. to co ? Winda padła jak to z tym syfem bywa ? Co może głupieć ? Będę wdzięczny za podpowiedzi,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2009, 23:10

Ile Masz miejsca wolnego na dysku i kiedy go defragmentowałeś?

Chodzi głównie o partycję dla plików tymczasowych Nero (jest w Nero->przy nagrywaniu->po rozwinięciu strzałki->Opjcach->Pamięć tymczasowa).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”