Nie mogę zamknąć systemu (vista)
-
Od pewnego czasu nie mogę zamknąć systemu tj. pisze "Trwa zamykanie" i tak przez kilka godzin. Próbowałem różnych metod i pomogło skasowanie SP2. Niestety po ponownym zainstalowaniu SP znów nie mogę zamknąć systemu. Dodam jeszcze że zarówno podczas dezinstalacji jak i instalacji udawało się dopiero za drugim podejściem tj przy wyłączaniu pisało "Wycofywanie zmian. Nie wyłączaj komputera". Wirusów nie mam (KIS 2011 + Panda cloud free). Co do panelu sterowania to zepsuł się po uruchomieniu GodMode'a i gdy wchodzę do niego to ładuje się i po chwili wyświetla się "Eksploator Windows przestał działać". Tak jest tylko na jednym koncie. Poza tym jest jeszcze jeden, mniej denerwujący błąd a konkretnie żeby przelogować się z konta na konto muszę kliknąć przełącz użytkownika, potem zalogować się na drugie konto, potem wylogować się z pierwszego. Jeśli bym się wylogował z pierwszego konta a dopiero potem zalogował się na drugie konto to to drugie było by konto tymczasowe czy jakieś takie. Proszę o pomoc. Mam 32 bitowy system vista.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Co do długiego zamykania Długie zamykanie systemu (wyłączanie komputera)
-
Spróbuję ale chyba się nie uda bo w trybie awaryjnym też się nie wyłączał...
- rokko
- Kontaktowanie:
Daj dzienniki do analizy => http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-zapisywanie-dziennikow-xp-vista-windows-7-a47.htm
PS. Proszę je spakować do formatu RAR lub 7z i wrzucić najlepiej na wikisend.com
PS. Proszę je spakować do formatu RAR lub 7z i wrzucić najlepiej na wikisend.com
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
@cosik_ktosik: dzięki pomogło
! nawet microsoft nie wiedział co z tym zrobić...
@rokko:
[url]http://wikisend.com/download/614590/Dziennik zdarzeń.zip[/url] zobacz co było przyczyną i ew. co jest przyczyną pozostałych błędów (na razie naprawione tylko zamykanie systemu)

@rokko:
[url]http://wikisend.com/download/614590/Dziennik zdarzeń.zip[/url] zobacz co było przyczyną i ew. co jest przyczyną pozostałych błędów (na razie naprawione tylko zamykanie systemu)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Występująca w rejestrze wartość ciągu nazwy licznika wydajności jest niepoprawnie sformatowana. Wadliwie sformułowany ciąg to ????. Pierwszy wpis DWORD w sekcji danych (Data) zawiera wartość indeksu wadliwie sformułowanego ciągu, a drugi i trzeci wpis DWORD w sekcji danych zawiera ostatnie prawidłowe wartości indeksu.
Zrób nowy test wydajności w systemie (w panelu sterowania)
Nie można zaktualizować pozycji <C:\USERS\MIŁY\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\SAFE BROWSING BLOOM_NEW> na mapie mieszania.
Kontekst: aplikacja , wykaz SystemIndex
Szczegóły:
Urządzenie podłączone do komputera nie działa. (0x8007001f)
Błąd aktualizacji Chrome, czy nie blokujesz mu tego w firewallu?
Błąd Usługi kopiowania woluminów w tle: nieoczekiwany błąd podczas wywoływania procedury ConvertStringSidToSid. hr = 0x80070539.
Operacja:
Zdarzenie OnIdentify
Zbieranie danych modułu zapisującego
Kontekst:
Kontekst wykonywania: Shadow Copy Optimization Writer
Identyfikator klasy modułu zapisującego: {4dc3bdd4-ab48-4d07-adb0-3bee2926fd7f}
Nazwa modułu zapisującego: Shadow Copy Optimization Writer
Identyfikator wystąpienia modułu zapisującego: {8fa002d5-fa8f-4fb0-b692-de68e0e96483}
Zobacz ten artykuł: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na odpowiedź transakcji z usługi TrkWks.
Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na odpowiedź transakcji z usługi SysMain.
Upłynął limit czasu (30000 ms) podczas oczekiwania na połączenie się z usługą Microsoft .NET Framework NGEN v4.0.30319_X86.
Zobacz czy w narzędzia administracyjne -> Usługi, są one włączone. Zainstaluj na nowo najnowszy .NET Framework.
Nie można uruchomić usługi TVT Windows Update Monitor z powodu następującego błędu:
System nie może odnaleźć określonej ścieżki.
Nie jestem pewny ale chyba to od Lenovo, Masz ich lapka?
Nie można uruchomić usługi Parallel port driver z powodu następującego błędu:
Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
Narzędzia administracyjne-> Usługi, włącz ją
Inicjowanie zrzutu awaryjnego nie powiodło się!
Chyba był bluescreen ale nie dało rady go zapisać. Pokaż okno panelu sterowania->system->zaawansowane ustawienia systemu->uruchamianie i odzyskiwanie->Ustawienia.
-
Zrób nowy test wydajności w systemie (w panelu sterowania)
Zrobiłem.
Błąd aktualizacji Chrome, czy nie blokujesz mu tego w firewallu?
Chyba nie. Jak to sprawdzić (mam KIS 2011)
Zobacz ten artykuł: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ten artykuł dotyczy XP...
Zobacz czy w narzędzia administracyjne -> Usługi, są one włączone.
Nie znalazłem ich.
Zainstaluj na nowo najnowszy .NET Framework.
Zrobiłem.
Nie jestem pewny ale chyba to od Lenovo, Masz ich lapka?
Mam. Ale co z tym zrobić?
Narzędzia administracyjne-> Usługi, włącz ją
Nie znalazłem jej.
Chyba był bluescreen ale nie dało rady go zapisać. Pokaż okno panelu sterowania->system->zaawansowane ustawienia systemu->uruchamianie i odzyskiwanie->Ustawienia.
Jest tutaj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tu są nowe dzienniki: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A i od kilku dni nie mogę zamknąć systemu (wydaje mi się że po instalacji sterowników do buletootha) i nie pomaga dodanie tych kilku wartość do rejestru....
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zapisywanie informacji o debugowaniu daj mały zrzut 64KB
Dzienniki jak nikt nie sprawdzi to zobaczę jutro ale dopiero wieczorem.
Co do tego Lenovo, zainstaluj tą usługę albo wywal z autostartu (narzędzie Autoruns powinno poradzić sobie).
zapisywanie informacji o debugowaniu daj mały zrzut 64KB
Dzienniki jak nikt nie sprawdzi to zobaczę jutro ale dopiero wieczorem.
Co do tego Lenovo, zainstaluj tą usługę albo wywal z autostartu (narzędzie Autoruns powinno poradzić sobie).
-
to looknij na dzienniki...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Active@ Disk Monitor
odinstaluj ten program.
TVT Windows Update Monitor
Możliwe, że firewall blokuje. Można by było wyłączyć go i niech się pogram zaktualizuje. Inne wyjście do ze strony Lenovo ręcznie go ściągnąć. Dokładnie jest to powiązane z Lenovo\Rescue and Recovery
volmgr
Ciekawe czemu nonstop wywala bluescreena. Być może to sterownik dźwięku kładzie system. Warto kombinować z innymi wersjami.
-
volmgr
Ciekawe czemu nonstop wywala bluescreena. Być może to sterownik dźwięku kładzie system. Warto kombinować z innymi wersjami.
w sensie?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W sensie przeinstaluj sterownik dźwięku. Jak nie znasz karty dźwiękowej, to podaj model płyty głównej.
-
Wywala błąd podczas instalacji...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A szczegóły? Może źle dobrałeś? Podaj model płyty głównej.
-
- Reklama