Witam.
Mam problem odnośnie folderów w Windows 7. Otóż chcę odznaczyć opcję "Tylko do odczytu" w folderze. Po kliknięciu PPM na folder i wejściu we właściwości, odznaczam tą opcje i klikam "zastosuj" a następnie wyskakuję okno "czy chcę zastosować to dla wszystkich podfolderów i plików" i klikam ok. Następnie gdy jeszcze raz wejdę we właściwości folderu opcja "Tylko do odczytu" jest dalej zaznaczona i nie da się jej dezaktywować. Działa to tak dla wszystkich folderów. Dam też zdjęcie jak wygląda "zaznaczenie tej opcji" ponieważ nie jest to zwykły ptaszek a kwadrat
( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników )
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Migrad.
Nie można odznaczyć opcji "Tylko do odczytu" w folderach W7
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ciekawa przypadłość, najpierw bym zobaczył czy nie ma wirusów. Druga rzecz, to czy jesteś na prawach administratora.
- rokko
- Kontaktowanie:
Taka przypadłość występuje na dyskach SSD, w moim przypadku zauważyłem to na Samsungu. Dla folderu tylko do odczytu (dotyczy tylko plików w folderze). Problem ten dotyczy prawidłowego odznaczenia opcji, bo po zmianie stanu jak sprawdzisz pliki w folderze one mają odznaczony atrybut tylko do odczytu - gdyby tak nie było nie można by zapisać danych do istniejących plików tekstowych. Nie drążyłem sprawy dlaczego jest tak a nie inaczej, póki co atrybut do elementów wewnątrz folderu jest zdejmowany więc nie chciało mi się zagłębiać w to.
W każdym bądź razie sprawdź sobie jakie masz atrybuty plików a nie katalogów.
W każdym bądź razie sprawdź sobie jakie masz atrybuty plików a nie katalogów.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama