Witam ,
mam ogromną prośbe proszę o pomoc , nie mogę odpalić w laptopie win xp home , pojawia mi sie taki komunikat na niebiesko :
Pojawił sie problem i windows został zamkniety, jesli po raz pierwszy widzisz ten ekran błedu, stop , ponownie uruchom komputer. Jeżeli pojawi sie ponownie wykonaj nasy\tepujące kroki : wyłącz lub odinstalujwszelkie antywirusyoraz narzedzia do defragmentcji dysku( a wczoraj była ) , sprawdx konfigurację dysku twardego, zaktualizuj sterowniki. Uruchom program CHKDSK/f , ABY sprawdzic czy dysk nie jest uszkodzony , a nast epnie uruchom kopm, informacja techniczna stop:0x00000024 0x001902FE, 0xB84F7380, 0XB84F707C, 0X8AB0A805) wpisuję komendę CHKDSK i nie wiele z tego wiem czy mogłby mi ktos podpowiedzieć jak to odpalić , nie mogę go odpaliz żadnym trybem , komunikat na niebiseko pojawia sie dosłownie na ok 2 sekundy i komp sie resetuje , będę bardzo wdzięczna za pomoc .
Pozdrawiam
Mycha1812.
Nie odpala windows
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie odpala windows
Wejdź do konsoli odzyskiwania: Konsola odzyskiwania systemu Windows XP
Wpisz w niej chkdsk /R
Wpisz w niej chkdsk /R
-
Nie odpala windows
wpisuje i to polecenie nie jest rozpoznawane 
-- mniej niż minutę temu --
mam dostepna tylko opcję chdsk samą i opis wolumin jest w dobrym stanie i nie był sprawdzany uzyj opcji /p ale nie mogę , nie rozpoznaje polecenia , po za tym podana jest ilośc miejsca na dysku i tyle

-- mniej niż minutę temu --
mam dostepna tylko opcję chdsk samą i opis wolumin jest w dobrym stanie i nie był sprawdzany uzyj opcji /p ale nie mogę , nie rozpoznaje polecenia , po za tym podana jest ilośc miejsca na dysku i tyle
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie odpala windows
Podaj odczyt danych SMART dysku z programu z programu MHDD: Instrukcja czytania SMART programem MHDD
-
- Reklama