Witam.
Po odinstalowaniu Nero oraz Bearshare, mam w menu Autoodtwarzania pozostawione przez te programy pozycje,które nie są aktywne.Nie da się ich usunąć.Po odinstalowaniu w.w programów ,jeszcze czyściłem system poprzez deinstalatory Nero i Bearshare,również CCleanerem, ale nie pomogło.Wiem ,że jest programik AutoPlay repair,który znakomicie rozwiązałby ten problem,lecz jego ostatnia wersja 2.2.2 jaką udaje mi się znaleść, jest z zamierzchłych czasów i tyczy się wersji XP,natomiast narzędzie naprawy microsoftu Autoplay Repair Wizard ,również nie ma żadnej nowszej aktualizacji.Może ktoś rozwiązał ten problem i mógłby podzielić się rozwiązaniem? Wprawdzie nie jest to szczególnie uciązliwe (inne aktywne pozycje działają bez zarzutu),ale jednak denerwujące.
Pozdrawiam.
Nieaktywne pozycje w autoodtwarzaniu w windows 7 64
- rozmus
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
hmm, wątpię ale może się Tobie przyda Naprawa autoodtwarzania w systemie MS Windows.
- rozmus
Porada tyczy się naprawy samej funkcji autoodtwarzania,u mnie ona działa,dokładnie chodziło mi tylko o zlikwidowanie zbędnych pozycji w niej występujących, ale i tak dzięki za szybką odpowiedź.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Hmm to może te programik się przyda Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rozmus
Dzięki-programik sprytny, nie wpełni rozwiązał problem (automatyczne funkcje nic nie naprawiły), lecz ręcznie udało się usunąć pozycje pozostałe po NERO, niestety nie znalazł pozycji BearShare.Zawsze to coś!!!
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz jeszcze ten poradnik Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rozmus
Ten poradnik dotyczy pozycji autostartu (programów uruchamianych wraz z systemem),u mnie chodzi o pozycje autoodtwarzania.Wiem,że jest możliwość usunięcia tych pozycji bezpośrednio w rejestrze, lecz tutaj trzeba mieć dokładne dane zbędnych kluczy do usunięcia-w poradnikach znalazłem tylko klucze odpowiedzialne za te wpisy,lecz nie mam pewności dokładnie, które są odpowiedzialne za bearShare.Dzięki i pozdrawiam.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
ehh, przepraszam za późno chyba już to pisałem.
- rozmus
Nic nie szkodzi-dowiedziałem się innych ciekawych rzeczy, a poza tym poznałem nową ciekawą stronkę.Dzięki.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nie wiem jak to teraz jest w Win7.
Może w tych pozycjach coś jest:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\EventHandlers
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers
Może w tych pozycjach coś jest:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\EventHandlers
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoplayHandlers\Handlers
- rozmus
Uf-Dzięki,namęczyłem Cię.....ale jednak jest rezultat!!!Tak w pierwszym jak i w drugim kluczu były pozostałości po BearShare,zmyliły mnie bo widniały pod nazwą BS ,ale w wartościach było wyraźnie BEARSHARE więc po uprzednim zrobieniu (zapasowego exportu) wykasowałem je i mam wreszcie porządek na liście (występują tylko aktywne pozycje powiązane z aktualnymi programami zainstalowanymi w systemie). Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
HOTFIX jest WIELKI!
HOTFIX jest WIELKI!
-
- Reklama