Nieudany Format Windows 7, Jak robić format C

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
kruko12

Użytkownik

Post26 wrz 2012, 12:54

Witam.
Problem z komputerem siostry. Posiada Windows 7, 32 bitowy system.
Chciałem jej zrobić formata, gdy wkładam płytkę z W7 32b, w połowie instalacji windowsa (kopiowanie plikow i tp.) wyskakuje błąd, że nie można kontynuować instalacji, system będzie wczytany poprzedni.
Gdy wkładam płytę od brata 64 bitową (komp ma 3g ramu wiec moge) to pisze, ze wsadź plyte CD kombatybilna z systemem.

Według mnie, potrzeba formatować dysk C, a potem przez Biosa 32 lub 64, według potrzeby.
Ale to tylko moje zdanie, licze na zdanie fachowców :)

PS : Prawie zawsze jak zakładam tematy, moderator ma problem z moim tytułem. Zawsze staram się pisać, żeby był jak najbardziej zrozumiały, mam nadzieje, że tym razem jest dobry.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post26 wrz 2012, 20:08

Najpierw jedno zasadnicze pytanie, które jest tu ważne. Czy komputer ma partycję recovery?

kruko12

Użytkownik

Post26 wrz 2012, 21:56

Partycje recovery jeżeli się nie mylę są w laptopach.
Mój problem jest z komputerem.

Fix00ser

VIP

Post26 wrz 2012, 23:58

użyj Partition Wizard Bootable
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
po uruchomieniu z boota wybierz opcję usuwania partycji następnie załóż nowy system plików
stwórz jedną partycję podstawowa o wybranej wielkości ale minimalnej wielkości wg mnie to 50 Gb dla Sevena
sformatuj w systemie plików NTFS i dopiero użyj płyty instalacyjnej z Sevenem :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”