Witam!
Mam laptopa Asus k500. Był na nim zainstalowany Windows 7. Niestety zapomniałem hasła. Sformatowałem dysk przez program GParted a potem zainstalowałem windows XP z sp3 bo wydaje mi się wygodniejszy. Podczas instalacji XP wyskoczył jakiś błąd krytyczny (już nie pamiętam jaki) i XP zainstalował się totalnie goły. Owszem, włącza się, ale za każdym razem jak próbuję coś zmienić w panelu sterowania wyskakuje błąd że nie mam uprawnień, mimo iż jestem administratorem. Chciałem sformatować lapka jeszcze raz ale jest jeden mały problem - laptop nie czyta mi płyt(na win 7 czytał normalnie). Jak jest włączony to przy próbie odpalenia płyty wyskakuje błąd "niepoprawna funkcja". Bawiłem się w biosie, zmieniając kolejność bootowania, żeby odpalić inny system z płyty ale wszystko na nic. Może jest jakiś sposób żeby tego XP wywalić ? Jakieś sugestie ? Z góry dziękuję za pomoc.
Nieudany reinstall z win 7 na win XP
- tubisiontko
na którym dysku masz tego xp co chcesz wywalić
-
- XMan
Może musisz wcześniej zainstalować sterowniki SATA do płytki za pomocą programu nLite :
systemy-operacyjne/nagranie-orginalnego-xp-na-plyte-pomoc-t10986.html?hilit=nLite
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
Ustawienie kolejności bootowania w BIOS-ie, zmiana i wybór urządzenia bootującego
problemy/jak-nagrac-dane-na-czysta-plyte-t7130.html?hilit=nLite
Dysk formatujesz podczas instalacji nowego systemu :
systemy-operacyjne/instalacja-systemu-ms-windows-xp-instrukcja-t96.html
- i do tego nie jest potrzebny GParted 0.8.0-5 .
systemy-operacyjne/nagranie-orginalnego-xp-na-plyte-pomoc-t10986.html?hilit=nLite
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
Ustawienie kolejności bootowania w BIOS-ie, zmiana i wybór urządzenia bootującego
problemy/jak-nagrac-dane-na-czysta-plyte-t7130.html?hilit=nLite
Dysk formatujesz podczas instalacji nowego systemu :
systemy-operacyjne/instalacja-systemu-ms-windows-xp-instrukcja-t96.html
- i do tego nie jest potrzebny GParted 0.8.0-5 .
-
a może poprostu na płytce win xp są duże rysy uniemożliwiające odczytanie
kiepska kopia xp
to nie ma związku ze sterami sata bo jakby nie miał sterów to by dysku nie wykrył podczas instalacji

to nie ma związku ze sterami sata bo jakby nie miał sterów to by dysku nie wykrył podczas instalacji

-
- Reklama