Ograniczenie dostepu

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
artur864

Użytkownik

Ograniczenie dostepu

Post13 maja 2010, 21:09

Witam.Mam pytanko.Bo chciał bym mieć ograniczony dostęp do folderów np chroniony hasłem.Bo często na moim kompie siedzą inni i nie chciał bym żeby ktoś zaglądał do moich folderów czy gier.Jest to możliwe?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Ograniczenie dostepu

Post13 maja 2010, 21:13

Całkowite ukrywanie folderu \

A poza tym program TrueCrypt
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

artur864

Użytkownik

Ograniczenie dostepu

Post14 maja 2010, 06:35

Kurcze,mi bardziej chodzi o to żeby chcąc otworzyć np. folder gry to żeby trzeba było hasło wpisać.A w programie sekretnik nie da się ukryć tego co chcę bo wywala mi komunikat (pliki i foldery znajdujące się w folderze systemowym nie mogą być ukryte).Macie może jakiś inny pomysł?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Ograniczenie dostepu

Post14 maja 2010, 10:08

W Windows XP możesz wykorzystać program dirLock

A jeżeli jest u Ciebie podział na konta użytkowników, to znaczy, każdy użytkownik loguje się na własne konto, możesz skorzystać z systemowej opcji szyfrowania, dzięki której uniemożliwisz podgląd zaszyfrowanych plików osobom postronnym. Dopóki te osoby nie wyeksportują sobie certyfikatu - klucza, nie będą mogły odczytać tych danych. Jeżeli zdecydujesz się na tę opcję, wyeksportuj sobie certyfikat, celem zabezpieczenia się przed ewentualną utratą dostępu do swoich danych.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

artur864

Użytkownik

Ograniczenie dostepu

Post15 maja 2010, 06:44

Ok a czy mógł byś powiedzieć w jaki sposób się to robi?Bo nie bardzo wiem jak się zabrać do tego.

-- 15 maja 2010, 05:44 --

Ok dirLock jest ok.Tego potrzebowałem.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”