Witam.
XMan pisze:1. Mam Windows 7 Ultimate SP1 32-bit. (3 GB. RAM-u).
Którego Windowsa 10 mogę zainstalować, Home czy Pro ?
Który jest lepszy ?
Jak masz Win7 Ultimate to możesz instalować Win 10 Pro .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówKtóry jest lepszy Home czy Pro ? . To jest podobnie jak różnica między np. win7 Home Pro a Ultimate . Ten drugi ma więcej opcji ( to można sobie porównać w tabelkach na stronach Microsoftu ) ale nie ma to wpływu na działanie systemu tzn. szybkość etc . Możliwości Win7 Ultimate przez większość użytkowników nie jest wykorzystywana .
XMan pisze:2. Posiadam Windows XP oraz Windows 7 a Windowsa 10 chciałbym mieć dodatkowo
na innym dysku.
Czy tak można zrobić, nie usunie mi Windowsa 7 i mogę jednocześnie używać jednego klucza ?
Nie powinien usunąć jak będziesz instalował na czysto czyli ze ściągniętego obrazu systemu na innej partycji a nie aktualizował.
Microsoft daje przecież możliwość instalacji Win 10 na innym komputerze .Na pewno Win 10 nie usunie Ci Win7 ale sprawdzi instalację Win 7 na legalność . Gdyby był piracki to po uruchomieniu Win 7 pokaże to . Ale Ciebie to nie dotyczy . Generalnie ciekawy eksperyment Win7 + Win10 z tym samym kluczem .

. Możesz śmiało spróbować . Z Win7 nic się nie stanie złego. Swego czasu zainstalowałem Win 10 TP na innej partycji ale był inny klucz . Było Ok .
XMan pisze:3. Na dysku E jak widać jest dużo miejsca,
chcę go podzielić tak aby zainstalować Windows 10.
Czy na ten system wystarczy 40 GB. z zapasem ?
To jest tak samo jak z Win 7 . Tam masz 40 GB i wystarcza więc na Win 10 też będzie OK .