Problem z ciągle wyskakującym oknem Klawisze Trwałe

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
nocka

Użytkownik

Problem z ciągle wyskakującym oknem Klawisze Trwałe

Post19 lip 2009, 14:10

witam,
mam problem z klawiszami trwałymi. ich okno wyskakuje mi cały czas, co około 2min, odkąd ostatnio sformatowałam komputer.problem pojawia się przy dwóch na trzy włączenia kompa. nie pomaga, gdy nacisnę ok, anuluj, albo nawet jak już coś w ustawieniach poustawiam inaczej. nie wiem, jak wyłączyć ta opcje, żeby okno samo nie wyskakiwało :/ wirus, robal, błąd systemu??? pomóżcie!
Ostatnio zmieniony 19 lip 2009, 14:27 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniono tytuł, poprawiono pisownię, przeniesiono temat do działu Systemy operacyjne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

problem z oknem "klawisze trwale"

Post19 lip 2009, 14:25

Generalnie funkcja klawiszy trwałych jest aktywowana poprzez 5-krotne wciśnięcie klawisza SHIFT. Jeżeli nie chcesz korzystać z tej funkcji można to wyłączyć. W tym celu przejdź do Start -> Panel sterowania -> Opcje ułatwień dostępu -> Klawiatura. Na pierwszej zakładce odznacz ptaszek obok funkcji Użyj funkcji Klawisze Trwałe. W polu Skrót klawiaturowy usuń zaznaczenie znajdujące się przy opcji Użyj skrótu (w ustawieniach).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”