Zacznę od tego, że jestem (a właściwie byłam) posiadaczką windowsa 8, na którym dobrze mi się pracowało. W związku z tym niechętnie podchodziłam do aktualizacji do 8.1 tym bardziej, że nasłuchałam się o niej wiele niemiłych rzeczy. Jakiś czas temu zaczęło wyskakiwać mi prawie na cały pulpit okno z informacją o dostępności aktualizacji do 8.1. Zaznaczałam opcję 'przypomnij mi później' i powiadomienie to wyskakiwało następnego dnia. I tak byłam tym dręczona aż pewnego dnia po wyskoczeniu okna nie miałam możliwości odłożenia tego na następny dzień. Mogłam przełożyć to najdalej o 4 godziny i tak też zrobiłam. Po tych 4 godzinach system zaczął się po prostu aktualizować.
Teraz mam problem, ponieważ w jednej grze mysz działa z opóźnieniem przez co nie jestem w stanie grać. Poszperałam trochę w internecie i przeczytałam, że można zainstalować łatkę do tego i tak też chciałam uczynić. Oczywiście jak to zwykle u mnie bywa nie potrafię tego zrobić ponieważ wyskakuje okno z informacją, że ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera.
W takim razie co mam zrobić żeby naprawić problem? A może lepiej po prostu przez format wrócić do windows 8 ale da się coś zrobić żeby system nie zaktualizował się znowu sam do 8.1?
Uprzedzam, że znawcą komputerów nie jestem więc proszę o cierpliwość i w miarę proste tłumaczenie