Problem z działaniem myszy po aktualizacji do windows 8.1

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Pyrra

Użytkownik

Post04 gru 2014, 21:31

Zacznę od tego, że jestem (a właściwie byłam) posiadaczką windowsa 8, na którym dobrze mi się pracowało. W związku z tym niechętnie podchodziłam do aktualizacji do 8.1 tym bardziej, że nasłuchałam się o niej wiele niemiłych rzeczy. Jakiś czas temu zaczęło wyskakiwać mi prawie na cały pulpit okno z informacją o dostępności aktualizacji do 8.1. Zaznaczałam opcję 'przypomnij mi później' i powiadomienie to wyskakiwało następnego dnia. I tak byłam tym dręczona aż pewnego dnia po wyskoczeniu okna nie miałam możliwości odłożenia tego na następny dzień. Mogłam przełożyć to najdalej o 4 godziny i tak też zrobiłam. Po tych 4 godzinach system zaczął się po prostu aktualizować.
Teraz mam problem, ponieważ w jednej grze mysz działa z opóźnieniem przez co nie jestem w stanie grać. Poszperałam trochę w internecie i przeczytałam, że można zainstalować łatkę do tego i tak też chciałam uczynić. Oczywiście jak to zwykle u mnie bywa nie potrafię tego zrobić ponieważ wyskakuje okno z informacją, że ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera.
W takim razie co mam zrobić żeby naprawić problem? A może lepiej po prostu przez format wrócić do windows 8 ale da się coś zrobić żeby system nie zaktualizował się znowu sam do 8.1?
Uprzedzam, że znawcą komputerów nie jestem więc proszę o cierpliwość i w miarę proste tłumaczenie :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2014, 22:47

Czy to laptop? Jaki model? A jak nie to co za myszka?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Pyrra

Użytkownik

Post05 gru 2014, 15:09

Laptop Lenovo G780, mysz Microsoft Comfort Optical Mouse 1000.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”