Problem z działaniem Play Online (modemu) na W7 (64bit)

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
Aralfocino

Użytkownik

Post28 lis 2010, 10:59

Witam, przerzuciłem sie po długim namyśle na W7 64bit jestem puki co zadowolony, ale jeden defekt z którym nie mogę se poradzić to instalacja softu dla play online (internet bezprzewodowy). Posiadam modem e156g, zaktualizowałem soft modemu (który jest dostępny na ich stronie) zrobiłem wszystko dobrze.. wkładam modem włącza się instalator klikam dalej okazuje się że nie może kontynuować gdyż jest to dla wersji 32bit więc prawym otwórz instalacja dla 64bit, ok zainstalowało, wchodzę w folder w którym zainstalowało widnieją foldery XP, Vista (w folderze Driver) czyli jakie systemy obsługuje. (po instalacji komputer nie wykrywa modemu... nie wiem czemu :| aktualizowałem sterowniki magistrali szeregowej ale nic.) Ok jedziemy wchodzę na stronę Play'a i piszę aktualizacją dla systemów w7 32/64bit ok to ściągam.
I po ściągnięciu wklejam to do folderu Driver klikam instal, idzie wszystko git później w notatniku wychodzi raport że wszystko przebiegło pomyślnie, a modemu nadal nie widzi... czytałem na necie stosy ale nigdzie nie ma konkretu, nic mi nie pomogło ... próbowałem naprawdę różnorodnych sposobów :|

gdyby ktoś miał jakiś pomysł ;) był bym naprawdę wdzięczny gdyby zechciał się ze mną podzielić :)

pozdrawiam!
Aralfocino

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 lis 2010, 12:42

Pokaż zrzut ekranu z menedżera urządzeń ale z menu widok wybierz Pokaż ukryte urządzenia.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
Aralfocino

Użytkownik

Post30 lis 2010, 13:30

Witaj, dzięki za odpowiedź, ale posiedziałem parę h i sam zrobiłem :mrgreen: męczyłem się z tym już ze 2 miesiące.. :-D
A więc dla potomnych;) może się przyda:
- ściągamy Moblile Partner ( ja chociaż mam modem e156, to ściągnąłem dla Modem Huawei E160G)
- oczywiście włączamy instalator dla wersji x64
- klikamy prawy "uruchom jako administrator"
- Tools-> Pin operations-> enable PIN Veryfication( i tu wpisujemy PIN który dostaliśmy przy kupnie modemu, powinien być na takim plastiku skąd wyłamana została karta sim)
- Tools->Options-> Profile Management->New->(wpisujemy nazwę profilu)-> klikamy ok
i śmiga :D

Mam nadzieję że komuś się przyda :) jeszcze jeśli będą jakieś problemy to można Mobile Partner uruchomić w zgodności z Windowsem XP lub Vista ;)

Pozdrawiam;)
:afro:

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”