Problem z instalacja systemu Vista
-
Witam mam problem z zainstalowaniem systemu VISTA zakupilem laptopa Acer i usunely mi sie sterowniki do Stacji dyskow i nie moge otowrzyc zadnej plyty i mam jakies tam wirusy i chcialem na nowy wgrac systemm i teraz nie wiem jak dlatego ze nie towarza mi laptop plyty macie jakis pomysl jak sformatowac laptopa ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Re: Problem z instalacja systemu Vista
ACER ASPIRE 6935G

- rokko
- Kontaktowanie:
Płyta z Windows jest oryginalna czy sam tworzyłeś przez kreator E-recovery? Nie możesz skorzystać z ukrytej partycji recovery (PQSERVICE)?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Ja mam system na 2 plytach ;p bo wuja ma laptopa toshibe i jak mial nowego laptopa to zgral caly system na 2 plyty i mu ostatnio formatowalem tego kompa i bylo wszystko dobrze a ACERA moge tez sformatowac na tych plytach czy nie bardzo ?
- rokko
- Kontaktowanie:
To jeżeli chodzi o te dwie płytki Acera jest wszystko oki.
Podczas uruchamiania komputera na tej białej planszy z logo Acer wciśnij klawisz "F12", to pozwoli na wywołanie boot menu (o ile w biosie jest ustawiona odpowiednia opcja pozwalająca na taki typ uruchomienia).
Po wciśnięciu "F12" pojawi się menu, wybierz start z napędu CD\DVD. Uruchomi się kreator odzyskiwania systemu, partycja systemowa zostanie poddana formatowaniu (wszystkie dane zostaną utracone) i w miejsce starego, uszkodzonego systemu wgra się nowy, fabryczny ze wszelkimi badziewiami że tak powiem. Później niestety będziesz go musiał zoptymalizować ale to już inna historia.
Podczas uruchamiania komputera na tej białej planszy z logo Acer wciśnij klawisz "F12", to pozwoli na wywołanie boot menu (o ile w biosie jest ustawiona odpowiednia opcja pozwalająca na taki typ uruchomienia).
Po wciśnięciu "F12" pojawi się menu, wybierz start z napędu CD\DVD. Uruchomi się kreator odzyskiwania systemu, partycja systemowa zostanie poddana formatowaniu (wszystkie dane zostaną utracone) i w miejsce starego, uszkodzonego systemu wgra się nowy, fabryczny ze wszelkimi badziewiami że tak powiem. Później niestety będziesz go musiał zoptymalizować ale to już inna historia.
-
-- mniej niż minutę temu --
Ale jak wchodze w moj komputer i tam mi nie wysietla Stacja Dyskow DVD ani CD tylko mam DYSK C i D to powinna mi uruchomic sie z F-12 ? czy raczej nie ? Tutaj macie sreena z Moj Komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A i ten system jest zgrany z kompa mojego wuja TOSHIBA moze byc no nie nie musi byc zgrany z mojego lapka ACERA bo ja nie zgralem jak go kupilem niestety ;/ .
Ale jak wchodze w moj komputer i tam mi nie wysietla Stacja Dyskow DVD ani CD tylko mam DYSK C i D to powinna mi uruchomic sie z F-12 ? czy raczej nie ? Tutaj macie sreena z Moj Komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A i ten system jest zgrany z kompa mojego wuja TOSHIBA moze byc no nie nie musi byc zgrany z mojego lapka ACERA bo ja nie zgralem jak go kupilem niestety ;/ .
- rokko
- Kontaktowanie:
Ale jak wchodze w moj komputer
Ale po co w Mój komputer wchodzisz. Wkładasz do napędu dysk e-recover, podczas uruchamiania lapka wciskasz "F12", wskazujesz napęd CD\DVD i przywracanie rusza.
A i ten system jest zgrany z kompa mojego wuja TOSHIBA
A to w takim razie po pierwsze nie będzie zgodne z licencją OEM, po drugie producenci sprzętu w tego typu specyficznych systemach stosują zabezpieczenia i w konsekwencji może okazać się, że z innego nośnika niż ten od Acera systemu nie zainstalujesz. Tutaj wchodziłoby jedynie postawienie systemu z oryginalnej płyty z Windowsem i podmienienie klucza z nalepki pod lapkiem.
-
Witam ponownie dzieki pomoglo to co napisaliscie wszystko chodzi laptop po formacie dzieki wam za to .
TEMAT do zamkniecia .
TEMAT do zamkniecia .

-
- Reklama