Witam, mam problem z zainstalowaniem Windowsa7. Od paru dni mam nowego peceta, zainstalowałem na początku windows7 , wszystko ładnie grało, system działał bez zarzutów do momentu gdy chciałem podłączyć stary dysk jako slave, podpiąłem taśmę , zworki odpowiednio przestawiłem. Gdy chciałem sprawdzić czy działa system w ogóle nie wystartował, odłączyłem stary dysk i ciągle to samo. Zabrałem się za ponowna instalacje systemu, która do tej pory jest bezskuteczna, pierwszy etap kopiowania nowych plików systemowych trwa gdzieś około 3 godzin, potem jest automatyczny restart komputera w celu dokończenia instalacji i nic dalej nie rusza, czarny ekran i nic więcej. Jaka może być przyczyna i co zrobić aby ja usunąć ?
Proszę stosować się do zasad polskiej pisowni (stosowanie polskich liter tzn. ą,ę,itp)
mint1991
Problem z instalacją Windows7
-
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 21:04 przez mint1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodałem znaki diakrytyczne
Powód: Dodałem znaki diakrytyczne
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam.
Zmieniałeś coś w biosie podczas dokładania dysku? Sprawdź czy kabelki do dysków są po dociskane do nich oraz do płyty głównej.
Zmieniałeś coś w biosie podczas dokładania dysku? Sprawdź czy kabelki do dysków są po dociskane do nich oraz do płyty głównej.
-
w biosie nic nie zmieniałem, tylko aby płyta wystartowała czyli z dysku twardego na cd-rom, kabelki poodciskane sprawdzałem, może taśma uszkodzona ? bo instalacja idzie płynnie do 11% , potem sie zawiesza na około 20 minut i rusza dalej do 32 % i zno=ów około pół godziny, a później to już różnie
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Istnieje taka możliwość. Ale to jak już rozumiem dysk jest po formacie i systemu już nie ma? Czyli pozostaje tylko instalacja nowego? Zobacz czy przypadkiem płytka nie jest brudna lub porysowana.
-
z dwóch kopii próbowałem, potem nawet XP starałem sie zainstalowac i bez powodzenia, stary dysk jak i nowy jest ATA, nie to ze podłączałem SATE z ATĄ, jutro podmienie taśmę ze starego peceta, albo zamienie taśmy na płycie głównej CD-ROOM z Hard Disk i przestawie w biosie
-
- Reklama