Witam, posiadam Asusa z Windows 7, 64bit. Przy pierwszym uruchomieniu systemu założyłam tylko jedno konto użytkownika (administrator). Niedawno przy uruchomieniu komputera wyświetliła się informacja, że nie można zalogować do profilu. W trybie awaryjnym utworzyłam nowe konto administratora, przekopiowałam pliki ze starego konta do nowego (zgodnie z opisem na stonach Windows) i niby wszystko jest ok, jednak przy próbie otwarcia jakichkolwiek dokumentów z nowego konta dostaję informację, że system nie moze tego otworzyć lub nie mam uprawnień. Jak można to naprawić? Mam możliwość uruchonienia programów (jak np. Word lub gry) jednak nie mogę wejść nawet w "komputer" czy na zasoby dysku. Dodam tylko, że mam 2 partycje i nie mogę wejść w dokumenty na zadnej z nich.
Pozdrawiam i czekam na pomoc.
Magdalena
Problem z kontem użytkownika w Windows 7
-
-
spróbuj na danym folderze zastosować
Właściwości -> Zabezpieczenie -> Zaawansowane -> Właściciel -> Edytuj -> Wybór swojego konta oraz zaznaczenie opcji "Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów" -> Zastosuj.
Przejmowanie na własność pliku, folderu, kluczy rejestru w Win XP.
-- 23 cze 2011, 12:52 --
użytkownik dany problem ma na win seven a poprawiony link dotyczy raczej rozwiązań dla systemu xp
Właściwości -> Zabezpieczenie -> Zaawansowane -> Właściciel -> Edytuj -> Wybór swojego konta oraz zaznaczenie opcji "Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów" -> Zastosuj.
Przejmowanie na własność pliku, folderu, kluczy rejestru w Win XP.
-- 23 cze 2011, 12:52 --
użytkownik dany problem ma na win seven a poprawiony link dotyczy raczej rozwiązań dla systemu xp
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 23:24 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniam link na hotfixowy
Powód: Zmieniam link na hotfixowy
-
Witam, niestety po zastosowaniu tej podpowiedzi system wyświetlił mi jakiś komunikat o niestabilności - teraz już nic nie wiem. I w dalszym ciągu z nowego konta nie mogę otworzyć ani moich dokumentów, ani wejść w np. mój komputer. Ciągle nie mam uprawnień. Czy ktoś z Was miał może podobny problem w Win 7 i jakoś sobie z nim poradził?
Pozdrawiam Magdalena
Pozdrawiam Magdalena
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Hmm, teraz sobie pomyślałem. Zobacz w trybie awaryjnym, w menu start, programy, aplikacje, odzyskiwanie systemów i tam czy nie możesz przywrócić systemu do czasu sprzed awarii. Na razie tylko sprawdź czy jest kopia przywracania, bo jak tak to może warto cofnąć system o ten czas.
-
No tak, to może pomóc. Konto najwyraźniej się jakoś uszkodziło i przywrócenie systemu powinno przynieść pożądany efekt. A jako że system Windows często tworzy punkty przywracania sam, to nie powinno być problemu ze znalezieniem odpowiedniego 

-
- Reklama