Problem z Vistą SP2

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
radhim

Użytkownik

Problem z Vistą SP2

Post05 kwie 2014, 11:23

Mam następujący problem z systemem Vista 64 SP2, kilka dni temu system po dość długim zamykaniu, nie uruchamiał się ponownie. Wyświetlał informację o uszkodzeniu plików systemowych i kod błędu. Włożyłem więc płytę z systemem i uruchamiałem kilka programów mogących pomóc w tym chdsk, sfc i te podstawowe, które wyświetlają się do wyboru przy uruchamianiu płyty startowej i wybraniu naprawiania systemu. Podczas tych operacji niektóre błędy znikały, potem pojawiały się nowe.
W celu podmiany uszkodzonych plików zainstalowałem system na innej partycji i użyłem SP2 Visy do pomiany uszkodzonych plików jak np. crcdisk.sys, pci.sys, ci.dll itd. Po podmianie ostatniego system włącza się, trwa to bardzo długo i po uruchomieniu pojawia się czarny ekran i kursor. I tu zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w postawieniu systemu na nogi, gdyż mimo wszystko chciałbym uniknąć formatowania.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z Vistą SP2

Post05 kwie 2014, 12:45

Naciśnij ctrl+shift+del
pojawi się menedżer zadań, a tam w menu nowe zadanie.
Wpisz
explorer.exe
i naciśnij ok.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z Vistą SP2

Post17 kwie 2014, 22:34

przy okazji zeskanuj komputer AVG RESCUE CD jest to płytka ratunkowa Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub tez DrWEB. Tak dla pewności ze nie ma żadnego wirusa.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”