Problem z Windows 8- "Przygotwanie automatycznej naprawy"

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Dramin204

Użytkownik

Post11 kwie 2014, 17:37

Witam

Posiadam Laptop Acer Aspire E1-531. Problem polega na tym , że po włączeniu wyświetla się logo Acer i napis "przygotowywanie automatycznej naprawy". Proces ten trwa i trwa... i nie może się zakończyć. Wszedłem w BIOSA i ustawiłem D2D Recovery na Enabled , próbowałem wejść w Recovery po przez (ALT + F10) i wyświetla się komunikat Please wait i potem wyskakuje czarny ekran z widocznym tylko kursorem myszki. Laptop posiada Windows 8.1.
WiNDOWS/system32/winload.efi bląd 0x000000f.
Udało się wejść w Recovery.
Po kliknięciu na "Odśwież Komputer" wyświetla się komunikat " Dysk, na którym został zainstalowany system Windows , jest zablokowany. Odblokuj dysk i spróbuj ponownie."
Po kliknięciu na ikonkę "Przywracanie systemu" wyświetla się komunikat " Aby wykonać przywracanie systemu, musisz określić , którą instalację systemu Windows chcesz przywrócić.
Uruchom komputer ponownie, wybierz system operacyjny , a następnie wybierz funkcje Przywracania systemu."
Naprawa automatyczna nic nie pomaga , gdyż nie jest wstanie naprawić usterki.
Po kliknięciu "Resetuj ustawienia do stanu początkowego" wyświetla się "nie można zresetować ustawień do stanu początkowego. Brak wymaganej partycji dysku".
Po wejściu w wiersz poleceń i wpisaniu poleceń "DISKLIST ; list disk " wyświetla się Dysk 0 całkowicie pusty (0B).
Czy wie ktoś może jak rozwiązać ten problem??

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik

Post17 kwie 2014, 22:19

Komputer niestety chyba do serwisu...
Ja miałam kiedyś taką sytuację, że usunęłam system całkowicie w pierwszych dniach użytkowania nowego lapka, przyjęli go i dali nowego :D.
W Twoim wypadku system jest niby zablokowany, ale też mógł zostać usunięty, albo raczej uszkodzony, skoro wcześniej wyskakiwały błędy, prawdopodobnie z rozruchem :/
Nie masz czasami dysku hybrydowego, mały SSD i duży hard drive? Jeśli masz system na hard drive, to jest możliwe jego uszkodzenie..
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”