Problem z Windows Vista 64 bit.

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
szele

Użytkownik

Post19 lip 2009, 21:42

Witam, mam problem z instalacją Windowsa na nowym komputerze. pozmieniałem w biosie first boot device na cd/dvd. gdy wkładam płytę do napędu i resetuje komputer wyświetla się czarne tło i rząd cyfer i liter, a pod spodem "Boot from CD/DVD" i na tym kończy się praca komputera po prostu stoi i nie bootuje płyty. Próbowałem najpierw zainstalować XP, ale wgrywa się tylko do 10% i dalej nie daje rady kopiować plików.Obydwie płyty instalacyjne są oryginalne.

Czy ktoś może mnie oświecić o co chodzi i co mam pozmieniać w tym biosie abym mógł zainstalować tego Windowsa ??

Intel Core2Quad Q8200
HDD 1000GB/
4GB RAM
GEFORCE GTS 250 1024MB
GIGABYTE EP43-S3L

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post20 lip 2009, 05:48

ale wgrywa się tylko do 10% i dalej nie daje rady kopiować plików

1) Sprawdź kabel sygnałowy zarówno dysku jak i napędu optycznego.
2) Jeżeli będziesz podejrzewał uszkodzenie, wymień kabel na nowy, w 100% sprawny.
3) Sprawdź SMART dysku twardego przy pomocy jednego z tych programów KLIK. Odczyt SMART wklej do tego tematu ==> KLIK.
4) Załaduj ustawienia domyślne BIOSu i ponownie ustaw priorytet bootowania według tej instrukcji ==> Ustawienie kolejności bootowania w BIOS-ie, zmiana i wybór urządzenia bootującego
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post20 lip 2009, 08:30

Sprawdź pamięć RAM Memtest86, ile masz pamięci RAM i ile kości :?:

szele

Użytkownik

Re: Problem z Windows Vista 64 bit.

Post20 lip 2009, 14:25