Witam bsod nawiedza mnie już od tygodnia i nie wiem czym jest spowodowany , zrobiłem memtest ale z ramem wszystko w porządku, proszę o pomoc. Sprawdziłem plik dmp programem Windbg ale nic z tego nie rozumiem
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Prototypef, bluescreen w Windows 7
-
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 21:42 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana tytułu
Powód: Zmiana tytułu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Windows 7 BSOD
Błąd spowodowany był w tym: prototypef.exe
Czy bsod wyskakuje tylko podczas tej gry?
Czy bsod wyskakuje tylko podczas tej gry?
-
Nie tylko podczas tej gry, zdarza się że po włączeniu firefoxa lub zaraz po starcie systemu
- rokko
- Kontaktowanie:
Daj do analizy dzienniki systemowe aplikacja oraz system => Zapisywanie dzienników podglądu zdarzeń
Dzienniki proszę koniecznie skompresować do formatu RAR lub 7z => Kompresja plików i folderów - Windows
Wrzuć je najlepiej na wikisend.com
Dzienniki proszę koniecznie skompresować do formatu RAR lub 7z => Kompresja plików i folderów - Windows
Wrzuć je najlepiej na wikisend.com
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Oto i Link do dzienników
zauważyłem też że po 30min od włączenia komputera i samoczynnych restartach Komputer działa normalnie
zauważyłem też że po 30min od włączenia komputera i samoczynnych restartach Komputer działa normalnie
- rokko
- Kontaktowanie:
0x000000be (0x000ac114, 0x20b58005, 0x8a296bfc, 0x0000000a)
Rozwiązanie:
-Uaktualnij dany sterownik lub firmware.
0x000000d1 (0x000002b4, 0x00000002, 0x00000000, 0x890397ec)
Rozwiązanie:
-Uaktualnij sterownik, którego dotyczy problem.
-Sprawdź pamięć programem diagnostycznym.
-Wykonaj komendę chkdsk /F /R
-Sprawdź dysk twardy na obecność bad sektorów oraz jego SMART. Więcej na -> FORUM
0x0000000a (0x00000004, 0x00000002, 0x00000001, 0x82ac19e6)
Rozwiązanie:
-Użyj ostatniej znanej dobrej konfiguracji lub przywracania systemu.
-Uaktualnij sterownik, którego dotyczy problem .
Źródło: Kody BSOD
Dodatkowo wyłącz sobie obsługę IPv6 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama