Witam
Chcaiłbym przówrócic system do okreslonego stanu na paczatku a dokładniej z listopada.
Czy te pliki co wgrywałem w grudniu i styczni znikna (gry /przegladarki) znikną?
Bardzo prosze o szybka odpowiedz
Przywracanie systemu co zmienia?
- deFco247
- Kontaktowanie:
Zainstalowane programy i zmiany w systemie tak, ale pliki osobiste (muzyka, filmy, obrazy, dokumenty) nie.Czy te pliki co wgrywałem w grudniu i styczni znikna (gry /przegladarki) znikną?
-
Bardzo ci dziekuje za odp.
- qooblu1996
Z listopada? To jest chyba niemożliwe.
Pliki na pewno nie znikną, ale programy które w ciągu tego czasu zainstalowałeś owszem, a odinstalowane w tym, czasie wrócą.
Pliki na pewno nie znikną, ale programy które w ciągu tego czasu zainstalowałeś owszem, a odinstalowane w tym, czasie wrócą.
Chcesz nagrać wideo-poradnik dla hotfix? Zgłoś się do mnie!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- i oczywiście takie drobiazgi jak programy w autostart czy wyjątki w zaporze windows też ulegną znianie
- stukot
Fabis90 - a spróbuj może zrobić tak: utwórz obecny punkt przywracania systemu (wtedy obecne programy mogą zostać) i wsteczny (z listopada).
Jeżeli nie będziesz zadowolony, to cofnij zmiany po przywracaniu systemu.
Fabis90 , wiem, że punkty przywracania systemu można zapisać i skopiować, ale nie wiem, w którym są folderze.
Gdyby Ci się nie udało, to mógłbyś przywrócić punkt z listopada, o ile go jeszcze masz.
Edit: punkty przywracania są zapisane w ukrytym folderze System Volume Information.
Fabis90, info o przywracaniu systemu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Jeżeli nie będziesz zadowolony, to cofnij zmiany po przywracaniu systemu.
Fabis90 , wiem, że punkty przywracania systemu można zapisać i skopiować, ale nie wiem, w którym są folderze.
Gdyby Ci się nie udało, to mógłbyś przywrócić punkt z listopada, o ile go jeszcze masz.
Edit: punkty przywracania są zapisane w ukrytym folderze System Volume Information.
z DP, Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .[dowolne okno Eksploratora] >> Narzędzia >> Opcje folderów >> Widok >> Pokaż ukryte pliki i foldery wyczyść kratki przy Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane) i Użyj prostego udostępniania plików (zalecane).
Aby mieć do niego dostęp należy:Właściwości >> Zabezpieczenia >> Dodaj
W oknie należy wpisać nazwę użytkownika, który może wejść i modyfikować System Volume Information. Sprawdzić okienko Uprawnienia dla >> zaznaczyć Pełna kontrola.
Wchodzimy do katalogu _restore{...} są punkty odzyskiwania systemu.
UWAGA! Nie należy kasować żadnych plików *.cfg i *.log.
W XP HOME zrobić w trybie awaryjnym
Fabis90, info o przywracaniu systemu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, 04:11 przez stukot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- janpas
- Kontaktowanie:
może pomogę jak stukot nie wie
i chwalić należy takich za to że przyznają się do tego a nie przemądrzaja co to nie ja a nic nie wie
wciśnij Start
potem pomoc i obsługa techniczna
następnie kliknij na sprzęt
kolejno narzędzia
i tam jest
narzędzie przywracania systemu
wyświetli ci się kolejne okno
kliknij utwórz punkt przywracani
kliknij dalej
nazwij go i
kliknij utwórz
masz utworzony punkt możesz przywracać system w razie czegoś
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku
-
Tylko czy to konieczne bo usunięte pliki w xp można wyciągać "ręcznie" z C:\System Volume Information
oczywiście po wcześniejszym odhaczeniu ukryj chronione pliki systemowe i nie pokazuj ukrytych plików
i po dodanie sobie pełnej kontroli dla katalogu C:\System Volume Information
oczywiście po wcześniejszym odhaczeniu ukryj chronione pliki systemowe i nie pokazuj ukrytych plików
i po dodanie sobie pełnej kontroli dla katalogu C:\System Volume Information
-
- Reklama