Reinstalacja Windows 7
-
Reinstalacja Windows 7
Szukam pomocy. Po pierwszym uruchomieniu Acer Aspire 7741G wypaliłem 4 płyty które teraz chcialem użyc do wgrania Windowsa 7 na nowo. Włożyłem płytę nr 1 początek wszystko ładnie wybór partycji C ale tu problem wyskoczyło okienko z napisem-- FAIL to format Disk 0 partition 3----Obecnie posiadam 2 partycje i przypuszczam że po wypeleniu płyt zrobiłem wtedy 2 partycję. I to może byc powód nie możnosci reinstalacji.Dlatego proszę o pomoc w wyjsciu z tego problemu, czy jeżeli powrócę do 1partycji to coś da ale to by sie wiązało z formatem i utratą folderów które obecnie są na drugiej partycji. Za wszelkie porady z góry dziękuję.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Windows 7
A ten piękny Acer nie ma partycji recovery do której dostajesz się po starcie komputera na jednym z pierwszych okien jakie widzisz?
Wtedy może ona blokować ale jej użycie często równa się utracie danych.
Co więc zrobić? hmmm posiadasz dość pojemny jakiś pendrive? np 8GB.
Jeszcze jedna opcja mi świta pod czupurem. W biosie w advanced lub integrated peripherals poszukać czy jest coś typu SATA Mode i zmienić tam z AHCI lub RAID na IDE.
Wtedy może ona blokować ale jej użycie często równa się utracie danych.
Co więc zrobić? hmmm posiadasz dość pojemny jakiś pendrive? np 8GB.
Jeszcze jedna opcja mi świta pod czupurem. W biosie w advanced lub integrated peripherals poszukać czy jest coś typu SATA Mode i zmienić tam z AHCI lub RAID na IDE.
-
Reinstalacja Windows 7
Jeżeli zrobię zamiane w Biosie to co uzyskam?. Może to głupie pytanie ale moja wiedza jest na średnim poziomie
-- 30 sty 2013, 00:22 --
A te 8 GB to musi byc pendrive? albo może byc karta. Pozdrawiam
-- 30 sty 2013, 00:37 --
W PerfectDisk Pro widac Dysk-C i E dalej [Unmounted volume] PQSERVICE --11.72GB dalej [Unmounted volume]System Reserved--100MB Może te dane pomogą w moim problemie.
-- 30 sty 2013, 00:22 --
-- 30 sty 2013, 00:37 --
W PerfectDisk Pro widac Dysk-C i E dalej [Unmounted volume] PQSERVICE --11.72GB dalej [Unmounted volume]System Reserved--100MB Może te dane pomogą w moim problemie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Reinstalacja Windows 7
Jeżeli zrobię zamiane w Biosie to co uzyskam?. Może to głupie pytanie ale moja wiedza jest na średnim poziomie
Jeśli to istnieje, to zobaczy normalnie dysk. Inne wyjście to to Vista, Windows 7, integracja sterowników trybu tekstowego, rozbudowa w vLite
Choroba wie czy zadziała. To mój pomysł na ten pendrive: Jak stworzyć bootowalny pendrive z Windows 7, Vista lub XP
-
- Reklama