skrót zamykania windows

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

skrót zamykania windows

Post17 cze 2010, 21:51

Cześć
Zrobiłem sobie skrót zamykania windows .Niedogodność w związku z tym która mi nie pasuje polega na tym ,że gdy użyję tego skrótu muszę poczekać około 70s na zamknięcie systemu.Czy jest jakiś sposób na ominięcie tych 70s tak by zamknąć system od razu?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

skrót zamykania windows

Post17 cze 2010, 22:08

Zasadnicze pytanie, czy przy użyciu opcji z menu systemowego również czekasz aż tak długo na zamknięcie systemu?

Z tego co po dziennikach systemowych zaobserwowałem, jest sporo usług które są niepoprawnie inicjowane/zamykane stąd mogą wynikać problemy z długim czasem oczekiwania na zamknięcie systemu.

Czy próbowałeś zmniejszyć czasy oczekiwania?

Przeczytaj => http://www.hotfix.pl/dlugie-zamykanie-systemu-wylaczanie-komputera-a8.htm
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

skrót zamykania windows

Post19 cze 2010, 21:32

Jak wpiszesz w wierszu polecenia

Kod: Zaznacz cały

shutdown -s -f -t 00

to też nie wyłączy się od razu? możesz wpisać to polecenie do jakiegoś edytora tekstowego, np. notatnika i zapisać jako plik z roszerzeniem *cmd lub *bat . Jak od razu się wyłączy, to wpisz to samo bez -f, jak będziesz musiał czekać to znaczy, że aplikacje tak długo się zamykają.
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

skrót zamykania windows

Post22 cze 2010, 21:57

rokko
Zasadnicze pytanie, czy przy użyciu opcji z menu systemowego również czekasz aż tak długo na zamknięcie systemu?

Właśnie,nie.System zamyka się po kilku sekundach.Ale i tak wykonałem to co podałeś w linku.I system zamyka się trochę szybciej.

koleś git
Gdy wpisałem podane polecenie przez Ciebie xp'ek zamknął się od razu.

Udało mi się w końcu zrobić skróty , na których mi zależało.Dzięki Panowie za pomoc.

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”