Uaktualnienie XP do Windows 8

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
haleczka

Użytkownik

Post26 kwie 2013, 10:32

Syn mnie męczy o takie uaktualnienie, bo nie działa mu jakaś nowa gra. Podaje przykładową aukcję Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Robiliśmy ze strony Windowsa test, czy taka aktualizacja jest możliwa i wyszło, że tak, ale jednak się waham, bo jak kupimy, to już nie zwrócimy, a jak nie będzie to działało, to szkoda.
Czy może macie takie doświadczenia? Na komputerze jest Win XP Home PL OEM. zastanawiam się też, czy uaktualnienie systemu wystarczy, czy karta graficzna TwinTech 9600GT 512 MB nie okaże się również przeszkodą dla gry?
Czy trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę przy wyborze takiego aktualnienia?
Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć, to bardzo proszę.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 kwie 2013, 10:40

Jaka to gra ?

Podaj resztę konfiguracji sprzętu: procesor, pamięć RAM.

haleczka

Użytkownik

Post26 kwie 2013, 11:27

Procesor Intel Core Duo E5200, Pamięć DDR2 1 GB 800Mhz, Pamięć DDr2 2GB 800 Mhz, te dane spislam z faktury, bo teraz nie mam wejścia do tego komp, nie znam hasła;), a jaka to gra, to muszę zapytać.
Ale takie ukatualnienia systemu, pomijając już te grę, to rzeczywiście działa?

to ta gra:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post26 kwie 2013, 15:01

haleczka pisze:Procesor Intel Core Duo E5200, Pamięć DDR2 1 GB 800Mhz, Pamięć DDr2 2GB 800 Mhz, te dane spislam z faktury, bo teraz nie mam wejścia do tego komp, nie znam hasła;), a jaka to gra, to muszę zapytać.
Ale takie ukatualnienia systemu, pomijając już te grę, to rzeczywiście działa?

to ta gra:

wymagania sprzętowe:
Quad Core i5 2.6 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1 GB (GeForce GTX 560 lub lepszy), 20 GB HDD, Windows Vista/7

Chyba jedynie na Twoim komputerze gra może działać bo na komputerze syna nie będzie - ma za słaby sprzęt :(
No i jeszcze nie wiemy jaką ma dokładnie kartę graficzną ?
Nie wiadomo jeszcze czy gra będzie działać na Windows 8 jak jest wymienione Windows Vista/7 ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 kwie 2013, 15:03

Co do Twojego sprzętu, to w Battlefield 3 zagrasz bez problemu.
Gra ma bardzo elastyczny silnik graficzny i dobrą optymalizację.
Niestety w Windows XP rzeczywiście nie zagrasz w BF3, co najmniej Vista, 7 lub 8, ponieważ gra wymaga wsparcia DirectX 10.

Jeżeli chodzi o nowy system do gier jak bardziej skłaniałbym się ku Windows 7, ale to już Twoja decyzja.

Co do aktualizacji Windows XP do Windows 8 nie wypowiem się konkretnie na ten temat, jednak jeżeli twierdzisz, że Twój system został zakwalifikowany do aktualizacji, to problemów raczej być nie powinno.

haleczka

Użytkownik

Post06 maja 2013, 10:11

z ta grą to jest pewnie tak, że trzeba zrobić aktualizację a potem samo życie pokaże, bo tu mam jedno na tak, a drugie na nie.
Natomiast nie wiedziałam, że da się takie aktualizacje robić, dlatego mam opory.
Tam pokazało tylko, że nie da się zrobić bezpiecznego rozruchu - tego kt.trwa podobno 3 sekundy, bo trzeba mieć coś innego niż BIOS, ale bez tego win8 będzie działał, ale bez tej opcji, podobnie jak z ekranem dotykowym, trzeba taki mieć.

-- 06 maja 2013, 10:11 --

Działa Win 8 i gra również. Dziękuję za pomoc :)

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”