Ubuntu 11.04 nie informuje o dostępnych aktualizacjach.

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post11 maja 2011, 20:19

Witam,
Może na razie to nie jest problem, ale przez następne kilka miesięcy może to być co najmniej uciążliwe.
A mianowicie, zainstalowałem Ubuntu 11.04 i mam taką niedogodność, że system nie informuje mnie o dostępności jakichkolwiek aktualizacji. Muszę dopiero ręcznie uruchomić menadżera aktualizacji, by móc je zainstalować.
W poprzednich wersjach Ubuntu w zasobniku pojawiała się odpowiednia ikona, która informowała o aktualizacjach i jej kliknięcie powodowało otwarcie menadżera aktualizacji i ich instalację. Tak samo było w Linux Mint, tylko, że tam było to sterowane przez aplet Mint Update. W związku z tym mam pytanie, jak zmusić tę ikonę Menadżera Aktualizacji do pojawiania się w zasobniku (trayu)? Wiem, że podobny problem miałem z Kadu, ale użycie:

Kod: Zaznacz cały

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['JavaEmbeddedFrame', 'Wine', 'Kadu']

w terminalu spowodowało, że teraz po zamknięciu Kadu pojawia się w zasobniku a nie znika bez śladu.

Znalazłem też wpisy, by:

'Kadu'

zamienić na:

'ALL'

ale wtedy po zamknięciu Kadu się tam nie pojawiało, więc ten sposób raczej odpada.
Proszę o pomoc, jak zmusić Menadżera Aktualizacji do informowania mnie, o dostępności aktualizacji. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post16 maja 2011, 15:26

Nigdy nie miałem tego systemu i nie mogę pomóc :(
Mało kto ma ten system.
Sprawdzałeś/czytałeś :google:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”