Usługa indeksowania - problem.

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik

Post02 gru 2013, 16:50

Witam,
wczoraj podczas korzystania z programu Windows OneNote pojawił się komunikat, że wyszukiwanie w programie nie będzie działało gdyż usługa indeksowania nie działa. Wszedłem w Panel sterowania i rzeczywiście okazało się, że jest wyłączona, nie można było jej w zwykły sposób włączyć, więc wszedłem w rozwiązywanie problemów i tam system jakoś naprawił ten problem, później musiałem użyć opcji "odbuduj", jednak Windows nie poradził sobie z pewnym problemem, mianowicie:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie wiem jak rozwiązać ten problem.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post02 gru 2013, 17:25

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
njczyziu

Użytkownik

Post08 gru 2013, 20:19

Już tak, niestety problem z indeksem pozostał :roll:

-- 08 gru 2013, 21:19 --

Mógłby ktoś to sprawdzić? Może to normalne zjawisko?
Panel sterowania -> opcje indeksowania -> Rozwiązywanie problemów z wyszukiwaniem... -> jeżeli nic nie wykryje (tak jak u mnie) to proszę zaznaczyć ostatnie okienko -> dalej -> wpisać -> indeks nie działa -> "Nieprawidłowe uprawnienia w katalogach usługi Windows Search", jeżeli pojawi się taki komunikat to znaczy, że może to nic takiego.
Po sformatowaniu systemu i zainstalowaniu na świeżo, nie było tego komunikatu, ale po zainstalowaniu sterowników od płyty głównej, karty graf. i jeszcze kilku innych programów już się pojawił :|

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”