Mam problem z formatowaniem visty na laptopie mam ustawione wszystko ladnie tylko jak mi laduje wyskakuje mi error
copy of splitpart of CRCs failed !
press any key to continue . . .
o co chodzi z tym ?
i jak chce teraz wlaczyc laptopa to wyskakuje mi napis
bootmgr is missing
press ctrl+ alt +del to restart i ciagle to samo co sie stalo ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
z gory dzieki
Vista formatowanie laptop
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A ten laptop czasami nie ma partycji recovery?
-
nagralem to z pliku recovery na plytkie i chcialem zrobic formata i tu taki blad co robic?
nagralo to mi sie na 2 dvd normalnie ? plyty nie sa porysowane ani nic
nagralo to mi sie na 2 dvd normalnie ? plyty nie sa porysowane ani nic
- rokko
- Kontaktowanie:
Po pierwsze co to za lapek jest? Acer?
Po drugie, podaj model napędu CD\DVD? Nie aby jakiś napęd Pioneera Masz? One lubią się wykładać.
Po trzecie, błąd CRC podczas instalacji może oznaczać wiele rzeczy, niektóre z nich to:
- uszkodzona pamięć RAM (Zalecane: sprawdzenie pamięci Memtestem86),
- nieprawidłowo funkcjonujący kabelek transmisji danych w napędzie CD-ROM (z uwagi że to jest lapek tego nie można tak łatwo naprawić jak w przypadku desktopów),
- uszkodzona płytka CD-DVD.
Po drugie, podaj model napędu CD\DVD? Nie aby jakiś napęd Pioneera Masz? One lubią się wykładać.
Po trzecie, błąd CRC podczas instalacji może oznaczać wiele rzeczy, niektóre z nich to:
- uszkodzona pamięć RAM (Zalecane: sprawdzenie pamięci Memtestem86),
- nieprawidłowo funkcjonujący kabelek transmisji danych w napędzie CD-ROM (z uwagi że to jest lapek tego nie można tak łatwo naprawić jak w przypadku desktopów),
- uszkodzona płytka CD-DVD.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
Re: Vista formatowanie laptop
jest to laptop TOSHIBA SAT L300D-11M
a naped Super Multi DVD+/-RW/RAM
a naped Super Multi DVD+/-RW/RAM
- rokko
- Kontaktowanie:
Mam problem z formatowaniem visty na laptopie
Czyli mam rozumieć, iż ta Vista jest jeszcze na dysku i jest sprawna tak? W takim to razie można by było ponownie utworzyć dyski recovery.
Co do tego komunikatu:
bootmgr is missing
1) Wyposaż się w płytkę recovery Visty, więcej info tutaj Bootowalny pendrive z WinPE oraz Tworzenie dysku odzyskiwania systemu Windows Vista
Można Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników bezpośrednio i wypalić na płytę w CDBurnerXP (pkt 2)
2) Ustaw bootowanie na CD\DVD
3) Uruchamiasz komputer z tak spreparowanej płytki, więcej o WinPE.
4) Przechodzisz do wiersza poleceń i wpisujesz w nim:
Kod: Zaznacz cały
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd
Po każdym poleceniu dajesz enter.
Więcej informacji => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama