Vista portable - problem z załadowaniem

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post28 paź 2009, 21:37

Cześć :)

Pobrałem sobie z tej strony -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Windows Vista Portable wypaliłem obraz płyty w nero. Jak chce go załadować z płytki to pojawia się napis "Windows ładuje pliki" i pojawia się pasek postępu. Jak pasek się załaduje napęd przestaje pracować, a za strony dysku twardego nie ma żadnej reakcji (system się zawiesza).
Fajnie by było mieć coś takiego, dlatego pytam się Was co może być nie tak? Pewnie brakuje jakiegoś pliku. co mam zrobić? da się jakoś tak zrobić żeby wszystko działało jak należy.
Pytajcie o co chcecie (pytana na temat :P :D ).
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 22:06 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto odsyłacz
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 paź 2009, 21:57

mint1991, wiesz że na tego typu system wymagana jest dodatkowa licencja. Jeżeli posiadasz to nie ma problemu i można kontynuować wątek, jeżeli nie to... ;)

Proszę również usunąć link do tego systemu, jakby nie patrzeć nie jest legalne udostępnianie tego typu plików w sieci.

Fajnie by było mieć coś takiego

Do tworzenia tego typu systemów jest specjalne darmowe oprogramowanie.

EDIT:
Link usunięty. Temat zamykam i czekam na odp. w sprawie licencji.

EDIT:
Autor tematu posiada niezbędną licencję więc temat odblokowuję.

-- Dzisiaj, 22:35 --

Jeżeli chodzi o system operacyjny tego typu, to nie wiadomo czym utworzono plik ISO i czy użytkownik tworzący go prawidłowo wszystko wykonał, dlatego też ciężko jest powiedzieć dlaczego tak jest. Można jedynie przypuszczać, że problem leży po stronie sterowników, od dysku lub innych, które nie zostały uwzględnione.

Jak już wcześniej wspomniałem istnieje oprogramowanie do tworzenia tego typu systemów. Możesz spróbować utworzyć własnoręcznie tego typu obraz i nagrać go na pendrive przy pomocy aplikacji WinBuilder.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”