Witam.
Niedawno zakupiłem trochę starą płytę główną Gigabyte GA-K8NSC-939.
Zainstalowałem Windows 7, wszystkie sterowniki, ale nie działa interfejs graficzny Aero.
Dlaczego? Da się to naprawić czy trzeba przesiąść się na XP?
Mój sprzęt:
Płyta Główna: Gigabyte GA-K8NSC-939
Procesor: AMD Athlon 64 X2 3800+
Karta Graficzna: ATI Radeon HD 3650 AGP 512 RAM
Pamięć: 3,5 GB
W Windows 7 nie działa Aero
- XMan
Z tego co widzę to masz dobrego kompa i Aero powinno działać.
W menu Start --> Narzędzia administracyjne--> Usługi. Odszukaj Usługi:
--> Kompozycje aero
--> Menedżer sesji menedżera okien pulpitu
Na każdą kolejno PPM właściwości i zaznacz Włącz, potem ustaw uruchamianie Automatyczne.
Restart komputera i w Personalizuj ustaw kompozycję Aero i przezroczystość.
-
Nadal nie działa. Usługi były włączone i ustawione na automatyczne uruchomienie. W personalizacji znalazłem "Rozwiązywanie problemów z przezroczystością i innymi efektami Aero". Kliknąłem na to i wyskoczyło mi takie coś:
Dodam że na poprzedniej płycie głównej (ASUS A8V Deluxe) Aero śmigało pięknie. Czy jest to możliwe żeby płyta była niekompatybilna z Windows 7?
Aktualnie używana karta wideo może obsługiwać kompozycje Aero, jeśli sterownik karty wideo jest zgodny ze standardem WDDM (Windows Display Driver Model). Skontaktuj się z producentem komputera lub karty wideo w celu otrzymania najnowszych sterowników zgodnych ze standardem WDDM.
Dodam że na poprzedniej płycie głównej (ASUS A8V Deluxe) Aero śmigało pięknie. Czy jest to możliwe żeby płyta była niekompatybilna z Windows 7?
- leon1956
Witam . A może tak - na pulpicie PPM > Personalizuj > Kompozycje systemu Aero
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Niestety nie działa.
- Lena
a czy robiłeś test wydajności w Windowsie?
Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Informacje wydajności i narzędzia
Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Informacje wydajności i narzędzia
-
Tak, jednak test nie został ukończony, ponieważ na końcu wystąpił błąd. Wszystkie testy dotyczące karty graficznej zostały na początku pominięte.
- Lena
Bez tej klasyfikacji Areo nie ruszy. Czy masz poprawnie zainstalowane sterowniki karty graficznej?
-
Zainstalowałem tak jak zawsze. Po restarcie nie ma dalej interfejsu Aero. Aktualnie dałem aktualizację sterownika. W menedżerze urządzeń w karcie graficznej jest błąd :
System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)
- XMan
Powiedz mi dlaczego jest potrzebny Areo "bajer" ?
Do większego obciążenia komputera czy do tych oraz innych problemów
Do większego obciążenia komputera czy do tych oraz innych problemów

-
Przyzwyczaiłem się już do tego interfejsu. I chyba po to ten bajer jest żeby system ładniej wyglądał itp.
Czyli lepiej zostać przy XP?

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak komputer chodzi płynnie to zostań przy Windows 7. Dla mnie jest on przyjemniejszy. A jak się wszystko tnie to XP.
- kominekl
- Kontaktowanie:
project21 pisze:Przyzwyczaiłem się już do tego interfejsu. I chyba po to ten bajer jest żeby system ładniej wyglądał itp.![]()
Ja osobiście uważam, że szkoda mi pamięci komputera na te bzdury

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama